Akik vályogházban laknak, azok hogy tesznek be fürdőkádat illetve wc-t? Vagy ők még mindig a kertben fürdenek, télen nem is fürdenek, és budiba nyomják? Csak mert vályogba nem lehet vizes dolgokat telepíteni.
1780ban épült a házam, 1975ben, mikor apám megvette, már volt benne angol wc...
Semmi alapja nincs a háznak, semmi vízszigetelés...
1780 óta folyamatosan lakva van, egy dombtetőn egy 10ha-s tanya szívében.
15 évvel ezelőtt teljesen felújítottam a fürdőt, megfelelő anyagokkal, megfelelő rétegrenddel, szakértelemmel semmi gondot nem okoz.
Kérdező, inkább ne olvass a témában tovább, úgyse ragad meg. Erre ne pocsékold az agysejtjeidet jó lesz az később a feltétlen reflexhez!
Arra meg hogy xvi laksz nem jelent semmit. Bunkók mindenhol vannak, erre te vagy a bizonyíték!
Ne etessétek a trollt!
Csak unatkozik, feldob egy témát, aztán úgy reagál, hogy vita legyen belőle, és ő jöjjön ki belőle jól.
Egy értelmes reakció van a böfögéseire: ha nincs reakció.
"Meg igényes vok"
Az főleg!
Ha csak annyira, mint az írásod, akkor nem szívesen mennék be hozzátok, mert lehet kijönni már nem tudnék. Odaragadnék a kosz miatt!
"van egy YouTube csati ahol a vályog szakértő megmondja"
Nekem is van egy jútúb csatornám.
Ott atomerőmű építésről osztom az észt.
De remélem Paks2-t nem az én videóm alapján kezdik el építeni, mert akkor nekünk régen rossz.
Te komolyan gondolod, hogy aki vályog házban él, az mind ápolatlan bunkó?
A hatvanas években épült döngölt föld falazattal rendelkező 160 m2-es házban élünk. Egyszintes. 2 éve lett komplett tető cserélve rajta, egyéb munkálatok nem szükségesek, tökéletes állapotban van. A külső falak 80-100cm vastagok, a belsők "csak" 60-70cm. Télen alig költünk a fűtésre, nyáron csak átlag 2 héten, a nagy kánikulában kell a klíma (igen, az is van, bár többször használjuk fűtésre, mint hűtésre)
A lényeg: két fürdőszoba van, egy kádas és egy zuhanykabinos. Gondolom, az egyértelmű, hogy wc is van kettő. Nem okozott gondot a padlófűtés beszerelése sem, ettől nem megy tönkre sem egy vályog-, sem egy földfal.
Ja, és irigyelhetsz, mert nyáron a teraszon kávézva figyelem a kertben sétáló, bogarászó gólyát vagy épp az udvar végében levo holtág partján a nádasban fészkelő barna réti héját, amint a fiait repülni tanítja.
A másik: apám 49-es születésű, tanyán nőtt fel az 5 testvérével. Igaz, hogy csak a 60-as években lett náluk vízöblítéses wc, de minden nap fürödtek. A nagyapámnál tisztább, patentebb embert keveset ismertem.
Szerintem te nagyon el vagy telve magaddal, miközben az orrodnál tovább nem látsz. Ajánlom, nézz körül az országban, mielőtt "okosakat" irkálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!