Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » LED lámpa vs hagyományos?

LED lámpa vs hagyományos?

Figyelt kérdés
Előnyök, hátrányok?

2018. márc. 14. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
A LED sokkal jobb.Kisebb fogyasztás,felkapcsoláskor egyből adja a teljes fényerőt.Kellemesebb fénye van.
2018. márc. 14. 18:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt kifejthetnéd mit jelent számodra a hagyományos.

Az izzószálas lámpa 5x többet fogyaszt azonos fényerő mellett mint a led.

2018. márc. 14. 18:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

A LED jobb fogyasztás szempontjából is, meg élettartamra nézve is.

Viszont nem a Watt-számot érdemes figyelni, hanem a Lument, mert az adja meg a fényeröt.

Emellett hátrány lehet, hogy a legtöbb LED kékes árnyalatú, "hideg" fényt ad, ami más, mint a hagyomßanyos izzók fénye. Van ugyan melegebb színképü is, de az meg kevesebb fényt ad le. Ami nálam bevált, hogy ahol lehet, a több izzó közül egy vagy kettö meleg fényü, a többi meg világosabb.

2018. márc. 14. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én rengeteget olvasok, mióta ledlámpánál olvasok kevésbé fáj a szemem 80-100oldal után.
2018. márc. 14. 23:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Új lakásunk lesz és gondolkozom hogy LED lámpáink legyenek az izzószálas helyett.
2018. márc. 15. 01:11
 6/11 bamboochatheone ***** válasza:
100%
Manapság már mást nem szabad használni. 10x kevesebbet fogyaszt a LED, lehet kapni 4000 kelvineset is ami a legkellemesebb színű, természetes fehérnek is nevezik. Ajánlom a Vtac ledeket.
2018. márc. 15. 02:40
 7/11 anonim ***** válasza:
50%

Nekem nincs jó tapasztalatom a led-es égőkkel.

Osram égőket vettem 4db spot lámpába(gu10 es foglalatúl és 2 db hagyományos e27-es foglalatút.

2 különböző lámpába voltak és egy lámpának 2 foglalata van.

Az egyik lámpában az égő fél év után égett ki a másik rá egy hónapra.

A másik lámpába egy év után égett ki mind a kettő.

A hagyományos foglalatúakaknál 1,5 évet bírtak ki.

A spot lámpáknán a halogén lámpák 2 évet simán kibírnak. A hagyományos égőknél az energiatakarékosok kb 4 évet bírnak.

Amennyivel kevesebbet fogyasztanak annyival rövidebb az élettartamuk.

Annak idelyén rengeteg pénz kiadtam az osramos égőkre de simán ráfizetés lett belőle.

2018. márc. 15. 09:44
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Valószínü, hogy a foglalattal van valami baj, nekem több LED is van, ami már 3-4 éve van használatban és semmi baja.
2018. márc. 15. 11:49
 9/11 anonim ***** válasza:
94%
Vagy a vezetékekkel... nagyanyám házában is gyorsan égtek ki a ledesek, azttán kiderült, hogy a régi alumínium vezetékek a ludasak.
2018. márc. 15. 11:52
 10/11 anonim ***** válasza:
81%
Én mindenképp próbálok LED-es izzókra áttérni, volt sok kudarc, de nem adom fel. Már egyre olcsóbban lehet egyre megbízhatóbb LED izzókat vásárolni. Most a www.ipari-led.hu -tól vásároltam olcsón jó fényerejű Aigostar spanyol izzókat, három év garanciát vállalnak. Eltettem a számlát, és cserélik, ha megadja magát. Eddig jól muzsikálnak, de még csak pár hónapja. Nemrég az Emos-tól (talán lett, vagy litván gyártmány)láttam mégolcsóbban LED izzókat 2 és 3 év garanciával is a www.bestbyte.hu hálózatban, de még nem próbáltam.
2018. márc. 15. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!