Nem egyértelmű a leírás. Tudja-e esetleg köztetek valaki, hogy a helyi (17. ker. Rákosmente) építkezési szabályzat értelmében vett köv. Mondat mit takar?
"Oldalkert mérete - övezeti előírás hiányában: - szabadonálló (hozzáteszem: amilyen a házam is) ház beépítés esetében az övezetre előírt építménymagasság értékének a fele (hozzáteszem: ami kb.4,5 méter), de legalább 3, 0 méter. ARRA VK KÍVÁNCSI, HOGY ÉPÍTKEZÉSNÉL AZ OLDALKERT MINDKÉT IRÁNYÁBÓL VONANDÓ LE A 3 MÉTER, VAGY CSAK AZ OLDALKERT EGYIK IRÁNYÁBÓL?!
Hozzáteszem, hogy a helyi önkormányzat 6,0 métert mondott nekem (új szabályok szerint), amit el sem hittem, hiszen a ház több, mint 30 éve a telken áll és össz. 8 méter széles. Tehát, ha szeretnék építkezni, akkor csupán "2" méter szélességben gondolkodhatok.
Az építménymagasságra ez esetben most nem térek ki, mert jelen helyzetben tárgytalan. Az oldalméter érdekel.
Tudtommal 3-3 méter az oldaltáv mindkét oldalsó szomszédtól.
Az utcafronttól való távolság lehet a 6 méter.
Elég zavaros amit írsz:
" előírt építménymagasság értékének a fele (hozzáteszem: ami kb.4,5 méter)"
Az előírt nem lehet "kb"! Övezet függő, és Rákosmentén ált 6 méter, aminek a fele pontosan 3 méter, így nem értem hogy jött ki a "kb 4,5m"
"6,0 métert mondott nekem (új szabályok szerint), amit el sem hittem, hiszen a ház több, mint 30 éve a telken áll"
Nem értem a logikád: ha 30 évvel ezelőtt engedték így, de azóta van új szabály ami szerint nem engedik, akkor miért nem hiszed el?
"a ház több, mint 30 éve a telken áll és össz. 8 méter széles."
A mondat alanya a "ház": tehát a ház 8 méter széles?
Mennyi a telek?
Sok, helyen változott úgy a szabályozás, hogy ha a telken álló régi házat elbontanák, már nem épülhetne ugyanoda egy ugyanakkora, ezért inkább felújítják.
Mivel nem írtad melyik övezetben van a kerületen belül, így nem tudom pontosan milyen szabályok vonatkoznak, de keskeny teleknél esélyes, hogy nem lehet rendesen új házat építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!