Körfűrésszel (kézi) ugye lehet a bútorlapot szépen, egyenesen, tépés nélkül vágni?
Maszkoló szalaggal le szokták ragasztani a vágandó felületet,és így kevésbé szaggatja a laminálást a körfűrész.
Az egyenes vágáshoz pedig kell valamilyen vezető, lehet vezetősines körfűrészt is kapni,de annak az árán jó néhány bútornyi táblát felvágathatnál lapszabászatban.
Lapszabászaton még esetleg elővágó lap is van, hogy szép legyen a vágás - az előttem szólót kiegészítve.
Ha nem sokat kell vágni, azért otthon is megoldható, csak jóval több vele a munka. Lapszabászat nem nagyon szereti a vitt anyagot, így ha otthon "talált" dolgokból dolgozik az ember, lehet másnak is megéri a pepecselést. Bár egy asztalos biztos kinevetne a módszeremmel :)
- üvegvágóval + sniccerrel jó mélyen bevágtam a felületet mindkét oldalon
- asztalos szorítókal felfogattam egy simítót(de egy egyenes deszka is megteszi) úgy, hogy a vágóélet kb. 1-2mm-rel a bevágás mellett vezesse - minél gagyibb a körfűrész, annál messzebb kell, mert lesz kilengése a lapnak
- körfűrésszel szépen a "sín" mellett végig, szép lassan tolva, hogy kicsiket harapjon a lapból
- flex-re szerelt csiszolókoronggal szépen egyenesbe hoztam a bevágásig
Ha van türelmed, hajrá. Ha sokat kell, csakis lapszabászat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!