Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » ÁFA visszaigénylésnek mik a...

ÁFA visszaigénylésnek mik a feltételei, hogyan működik?

Figyelt kérdés
Idén kezdeném el a lakásom építését, és természetesen számításba veszem az ÁFA visszaigénylés lehetőségét is. Egyedülálló vagyok jelenleg és nemtudom, hogy ez a kedvezmény csak a CSOK keretein belül igényelhető, vagy bármely természetes személy esetében? Banki hitel nem jön szóba jelenleg. Ezek fényében is igényelhetem az építkezés végén az ÁFA visszatérítést? Elsősorban azok válaszát várom, akik már túl vannak ilyen procedúrán. Köszönöm!

2018. febr. 12. 22:58
 1/5 xswerdy ***** válasza:
túl nem vagyok rajta, de utána olvastam. A CSOK törvénybe van iktatva, de nem csak a családosokra vonatkozik. Ugyanakkor meg kell felelni egy csomó feltételnek. Mindenekelőtt a méltányolható lakásigény követelményének. Nem lehet más lakóingatlanod, és vannak méretbeli előírások is.
2018. febr. 13. 07:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha építkezel ne a végére hagyd az áfa igénylést.Mi ugyan csokkal együtt vettük fel de ugyanúgy szakaszosan utaltàk és csak a még hátralévő munkàlatokra.Lehet azóta már ez változott de inkább menj be egy bankba és érdeklődd meg.
2018. febr. 13. 09:23
 3/5 A kérdező kommentje:

"Nem lehet más lakóingatlanod, és vannak méretbeli előírások is."

CSOK esetében is elő van írva, hogy nem lehet más ingatlanod? Nem csak annyi, hogy vállalni kell, hogy a következő X évben az újépítésű házad lesz a bejelentett és a tényleges lakcímed?

Akkor már ki is zártam magam, mert évekkel ezelőtt a nevemre került egy ház. :(

2018. febr. 13. 20:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezért írtam hogy menj be egy bankba és ott mindent elmondanak.Annyi jogszabályváltozás volt màr az áfánàl is hogy lehetetlen követni.
2018. febr. 14. 09:20
 5/5 xswerdy ***** válasza:
úgy tudom, csak a 3 gyerekes csok-nál nem feltétel, hogy ne legyen más ingatlanod.
2018. febr. 14. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!