Mit lehet, mit nem lehet csinálni a gázvezeték biztonsági övezetében?
Venni szeretnék egy telket(LF-3), ami alatt egy nagynyomású gázvezeték húzódik.
A gázvezeték szolgalmi joga 540m2, ez kb a 18%a teleknek. Kb egy 20méter széles, 27méter hosszú sáv. Annyit sikerült kiderítenem eddig, hogy semmilyen építkezés nem lehetséges, földművelés is max 60cm es mélységig.
Ami engem konkrétan érdekelne, hogy körbe lehet e ettől függetlenül keríteni a telket? Csinálhatok e rá mondjuk egy drót kerítést? Ehhez ugye le kellene ásni majd valamilyen oszlopot, de a 60cm es mélység még éppen elég lenne.
Igen! Körbekerítheted.
Annyi, hogy a kerítés építés előtt kérj egy nyomvonal kitűzést (szakfelügyeletet) a szolgáltatótól, biztos ami biztos.
Én azért kerítés húzás előtt inkább rákérdeznék a gázszolgáltatótól,hogy mi a véleménye róla. Elvégre a kerítéssel akadályoznád a szolgalmi területen való átjárást, közművesítési terület rendkívüli esetben történő(csőtörés) javításához való azonnali hozzáférést.
Magyarul át kellene menniük a kerítéseden ilyen esetben. Nehéz kérdés. A szolgáltató szempontjából szerintem az a logikus,ha nem kerítheted el. De igazából én sem tudok neked erre mondani semmit.Elméletileg a közművesítés mellett az átjárhatóságra is vonatkozik a szolgalmi jog ezen tipusa. A terület elkerítésével meg meg van akadályozva az átjárhatóság.
szolgalmi jog jelentése és tipusai:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy más ötlete, akkor kérem ossza meg velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!