Ingyenes a gázcsonk bekötés vagy nem? Egy cikk se írja le egyértelműen.
Igen, ingyenes!
De ez a valóságba annyit jelent,hogy egy kicsivel kevesebbet fogsz fizetni.
A tervezésért is fizetni kell.Úgy gondolod hogy a szolgáltató az útfelbontási dijat,kérelmet helyetted megfizeti .Na hát ezért nincs erről részletes leirás .
Már megtapasztaltam a viznél ,villanynál .
A fejlesztési dijat is behatják .
Passz. A törvény értelmezése (főleg az újak) általában a szolgáltatótól függnek,ha nem egyértelmű a törvény. Itt azt írja,hogy díjmentes. Természetesen csak az új bekötés a díjmentes. (Bár a szolgáltató mondhatja azt hogy munkadíjat felszámol vagy ilyesmi. De az én értelmezésemben ezt sem.) Egy csomó kérdés felmerül az emberben persze. Gondolom ezt a "veszteséget",amit ingyen csinálnak ráterhelik majd a víz/gáz/villanyárra és az új bekötések költségeit egységesen elosztva az összes fogyasztóval fizettetik meg(na most nem kell sokra gondolni, ez filléres dologra fog kijönni). Az ötlet nekem tetszik. Kérdés,hogy lesz-e elég kapacitás meg egyebek a hirtelen meginduló igények teljesítésére.
Viszont érdemes kitérni arra is,hogy csak ÚJ BEKÖTÉSNÉL díjmentes. Tehát meglévő bekötésnél a fejlesztés és egyéb továbbra is díjköteles. Bár az adott cikkben arra is rátértek,hogy az átalánydíjak helyett a ténylegesen elvégzett munka és munkaidőt kell figyelembe venni a kiszabott díjnál. Már ahol eleve nem így csinálták.Legalábbis ezt írják.
Szóval szerintem díjmentes. Kérdés,hogy a szolgáltatók tudnak-e már róla. Én eddig csak arról tudtam,hogy a fogyasztásmérő az ingyenes,de az összes többi költség a fogyasztót terheli(bekötés,talajmunka, munkadíj,egyéb anyagköltség stb).
VISZONT. Azt tudom elképzelni,hogy a fogyasztásmérőnek kialakított hely kiépítésének költsége továbbra is a fogyasztót terheli majd. Pl vízóraakna/szekrény elkészítése eddig sem a szolgáltató feladata volt. Más kérdés,hogy a villanyóra szekrényét a villamos szolgáltató csinálja(azt hiszem),de szerintem azt továbbra is kifizettetik majd. Gázóránál ilyen azt hiszem nincs úgyhogy feltételezem az teljesen ingyenes.
De úgy ahogy írta valaki megkérdezed a szolgáltatódat és az majd megmondja.
Na. Meg van a válasz. Itt is azt írják,hogy csak részben lett ingyenes, magyarul a kiépítés egyes költségeit továbbra is a fogyasztó fizeti. Szóval nem teljesen ingyenes ,csak jóval olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!