Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért van ez a fűtési rendszer...

Miért van ez a fűtési rendszerrel?

Figyelt kérdés
Új fűtés lett szerelve zárt tágulási tartály van vegyes tüzelésű totya kazán,ha megy a fűtés akkor sincs víz a tágulási tartályba amit nemértek... Az első radiátor néha csobogó hangot ad ki pedig légtelenítve is lett mégis ilyen hangot ad ki... 1 bár az alap nyomás miután befűtöttem felmegy ugyebár és,ha visszahül lemegy 0,8 bárra ilyenkor mindog rátöltök 1 bárra vissza valaki érti milehet a probléma? A szivattyú a visszatérőn van nemlehet,hogy azért adja a csobogó hangot mert szívja a vizet és kevés víz van a rendszerben? A tágulási tartályból engedtek ki nyomást amikor beszerelték nemlehet,hogy azért nincs benne víz,mert engedni kellene még belőle,a könyvbe olyasmit írtak,ha a tartályba kevesebb nyomás uralkodik akkor tud menni bele víz
2018. jan. 7. 13:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ezt egyszer már kérdezted nem? Szóta se jó?' Hajítsd már ki azt a tartájt és nyisd ki a rendszert. Tegyél egy kéthektós hordót tágulási tartálynak a padlásra és kész. Sokkal biztonságosabb. És ugyanúgy működik.
2018. jan. 7. 16:14
 2/11 A kérdező kommentje:
Én most kérdezek elösször egy hónapos a fűtés
2018. jan. 7. 16:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Ha valaki kérdezte már elküldhetnéd érdekelne mia megoldás
2018. jan. 7. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
szerintem a legpraktikusabb az lenne,ha arra az előfeszítési nyomásra állítanátok a tágulási tartályt amit valaki hozzáértő kiszámolt. Mert gondolom valami kiszámolta,hogy mekkora tartály kell milyen előfeszítési nyomással. Ha nyugalmi állapotban 0,8 bar van az egy kicsit kevésnek tűnik. Mondjuk egy szintes kisebb háznál okés. Kissé zavaros ez a történet amúgy. A csobogás levegő miatt lehet. A szivattyúhoz nem sok köze van. A visszatérő ágban is jó helyen van. A tágulási tartályban egy membrán van ami elválasztja a levegővel töltött részt a vízzel érintkező oldaltól. A levegős részt fel szokták pumpálni egy kiszámított előfeszítő nyomási értékre. Ott azért annyira nem jó ám,ha víz van csak levegő meg nincs. A csobogó radiátor légtelenítő szelepén jön amúgy levegő? Ha fel lett töltve a rendszer vízzel akkor ott túlnyomásnak kell lennie vagyis nem csoboghat úgy ahogy írtad. Szerintem a legjobb az lenne,ha hívnál egy szerelőt,aki beállítja az előfeszítő nyomást meg feltölti a rendszert rendesen vízzel. Esetleg még beteszel a legmagasabb pontra egy automata légtelenítő szelepet. Ha esetleg a tágulási tartály is csak úgy meg lett véve hasra ütés szerűen én inkább utána számoltatnék a dolognak mert jobb esetben csak a kazánt mehet tönkre. Van a tágulási tartálynál felszerelve biztonsági szelep túlnyomás ellen? Ha nincs akkor inkább ne próbálkozz a nyomás saját magad által beállítására mert könnyen lehet baj belőle.
2018. jan. 9. 18:14
 5/11 anonim ***** válasza:
Bocs ugyan ezt kérdezte valaki nem rég.
2018. jan. 9. 19:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha nincs víz a tágulási tartályban, akkor miért építették be a rendszerbe??? Szakembert kellene hívni, a Mekk mestereket meg elzavarni.

Bár ha új, akkor garanciális.

Tehát aki elbaltázta, annak kell jól megcsinálni.

2018. jan. 9. 21:20
 7/11 A kérdező kommentje:
Jött a szerelő engedett ki a tartályból levegőt így nagyjából rendben van a nyomás abból a radiátorból a légtelenítő szelepen jön ki levegő de víz alig és kicsit vízköves néha könnyezés vehető eszre rajt elzárt állapotban a szerelő szerint,ha néha cseppent vizet a légtelenítő szelep ott beszívhat levegőt a szivattyú mivel a visszatérőn van a szivattyú allul szivja a vizet és fentről a légtelenítőn át beszívja a levegőt
2018. jan. 13. 11:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha így tudja miért nem cseréli ki a légtelenítöt a radiátoron? Filléres dolog. Nálam is volt ilyen gond. Folyamatosan szuszogottvaz autómata légtelenítő. A víz meg szinte bugyogott néha a puffer tartályban. Az egyik radiátor meg alig melegedett. A szerelő csak annyit mondott fűtögessek keringessem a vizet majd lelégtelenedik és jó lesz. Egy hétig szenvedtem. Aztán rájöttem fordítva lett vekötve egy radiátor
2018. jan. 13. 13:14
 9/11 anonim ***** válasza:
esetleg letudnád rajzolni pontosan a rendszert? A radiátoron a sima mezei kulcsos/csavarhúzós kézi légtelenítő van? Azon nem tud beszívni levegőt a rendszer,mivel az vagy nyitva van vagy nincs. Ha csöpög akkor meg rossz,cserélni kellene. A szivattyú elhelyezés kérdése a nyitott rendszernél volt érdekes. Ha most legalul a kazán BE ágán van,akkor az ott jó helyen van. Ha légzsák alakul ki a radiátorban azt néhány alaklom után manuálisan ki lehet szedni. Szerintem nálad valami el van rontva a rendszer feltöltéssel illetve nyomásviszonyok beállításával.
2018. jan. 13. 14:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Csak az első radiátor levegős a többi halk....most engedtek ki a tágulásiból levegőt így 1 bar az alapnyomás 60 foknál olyan 1,4-1,5 szerintem így jó a szivattyu fokazata lejjebb lett véve így csökkent a radiátorba a hang még kilesz cserélve a légtelenítő a radiátoron..viszont a szerelővel néztük,ha légtelenítünk ezen a radiátoron alog jön ki víz a légtelenítőn vagyis jön ki víz csak nagyon alacsony a nyomása a többi radiátornál,ha megnyitod a légtelenítőt olyan mintha a csapból jönne a víz szerintem a szivattyúnak is lehetett köze hozzá,mert visszavettük a fokazatot és azért javult a helyzet
2018. jan. 13. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!