Ducsia kérdése:
A szivattyúnak nincs utókeringése? (Termo Öv 25 Color gázkazán)
Figyelt kérdés
Nemrégiben vásároltam egy házat amelyben megtalálható egy Termo Öv 25 Color gázkazán. A fűtési csöveket és a radiátorokat kicseréltettem, de sajnos a gázkazánra már nem maradt elég pénz, így marad ez erre a télre. Tegnap beindítottam a kazánt fűt normálisan, csak olyan probléma lépett fel, hogy a szivattyúnak nincs utókeringetése, így amikor a termosztát leállítja a gázkazánt a kazánban a víz tovább melegszik. Azonnal leállítottam a kazánt, mert 90 fok fölé emelkedett a víz hőfok a kazánban. Nem tudom mi lehet a probléma?2017. nov. 28. 08:35
1/2 anonim válasza:
Ha a termoszát leállítaná a kazánt,akkor megszünne az égés is , de a szivattyú még tovább keringetné a vizet pár percig .A kazán fűtési hőfoka is magasra van állitva,elég lenne ott a 70 fok is.
Szerintem a termosztát valamely okból nem kapcsolja le a kazán égését .De a kazán sem érzékelheti az esetleges kevesebb fokra állítást.
2/2 farkastibor2 válasza:
Tiszteletem!
Talán még aktuális...érdeklődnék hogy a gázkazánt még használja? ..lenen egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Amikor a fűtés bekapcsol olyankor a kazánból hallatszik valami kattogó hang, olyan, mint amikor a víz elkezd forrni egy edényben és a lemez kezd kattogni egy kicsit. Önnél is így volt (van) ez? Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!