Házat elbontani engedélyköteles minden esetben?
Teszem azt, van egy ház, megvennénk. Mellette egy másik telken egy romos állapotú, telkestől szintén megvennénk. Utóbbi romos házat le lehet-e apránként, saját felhasználásra (a bontott dolgokat) bontani, vagy mindenképp engedélyköteles, és mindenféle papír, ilyen jegyzőkönyv, olyan napló szükséges hozzá? A sittet sem tarthatom meg?
Nem tudni hogy vályog vagy tégla-e a falazat, mivel régi parasztház, ezért lehet hogy vályog.
A bontott anyagot fel lehetne használni melléképülethez, a faanyag egy része mehet tüzelőnek, a cserép szintén melléképületre és így tovább.
Tudomásom szerint ha az alapjához nem nyúlsz, nem kell bontási engedély.
E-napló vezetés-köteles a tevékenység ilyenkor.
Ha bontási engedélyköteles, akkor építész-tervező is szükséges, mert ő készíti el a dokumentációt, amit az engedélyezési eljárásban elküld az építési hatóságnak.
Alap esetet nézve elbonthatod (ha túl nagy,műemlék,össze van másikkal építve akkor engedély köteles)
A héten voltam bent az építésügyön mert lakóépületet bontanák.... felvázoltam a helyzetet ami szerint nem kell engedély
A kezembe kaptam egy építésügyi hatósági kérelem papírcsomagot. Ki kell tölteni a hatósági bizonyítvány kiállítását ikszelni. 10000ft illeték bélyeges. Azt mondták még,hogy vagy leadom a papírt aztán majd később a földmérőit vagy majd egyszerre a kettőt. Bonthatom,semmi mást nem kérnek.
Arról egy szó nem esett,hogy hulladékkal mi lesz a helyzet meg vigyek majd valamit,hogy elszállították azt a nagy semmit..mert egy kicsi lakóépületről van szó és a törmelékből alap lenne a téglából kerítés, a tetőgerendából tűzifa, a cserepet meg lestoppolta a szomszéd.
Mondjuk tavasszal azért újra neki indulok mert akkor áll szándékomba elkezdni.
amúgy sokat lazítottak..
Mint írtam gond nélkül és olcsón letudjuk már bontani azt a lakóépületet :)
viszont van egy batár nagy pajtánk nah ahhoz viszont már kivitelezési dokumentáció, napló :S a negyedét nem éri,nem is foglalkozunk vele,majd össze dől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!