Külső hőmérséklet érzékelő északi szonda?
Mindenféle érzékelőre igaz: a levegő hőmérsékletét kéne mérni.
Ha bármilyen (nap) sugárzás éri, az bezavar (értsd: a kémény melletti hő sugárzás is több fokkal eltéríthet, vagy egy szellőző)
Nekem is 24-es kondenzációs ariston van ugyanilyen termosztáttal, és én nem raktam fel a külső érzékelőt.
Egyrészt azért, mert a lakás kialakítása miatt gyakorlailag csak a kéménykürtőben lehetett volna értelmesen felvinni a vezetéket hogy északi oldalra kerüljön az érzékelő (és akkor ez nem jutott eszünkbe).
Másrészt meg azért, mert a kazán az előszobában van jól hozzáférhető helyen, és én magam elvégzem ezt a feladatot :) Ősszel elindulok 40 fokos vízzel, és amikor már nem elég, feljebb csavarom. Egy szezonban nagyjából 6-8 szor kell hozzá nyúlni, többször nem, ennyit meg kibírok.
Amit szeretnék az az, hogy reggel hamar fűtsön fel (melegebb vízzel) este meg vegye lejjebb, hogy folyamatosan langyos legyen a radiátor, csak ilyet a kazánom nem tud, ennyit meg már lusta vagyok kézzel tekergetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!