Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kérdésem az hogy üvegtégla...

Kérdésem az hogy üvegtégla fölé is kell áthidaló?

Figyelt kérdés
2017. nov. 7. 17:04
 1/2 anonim ***** válasza:
Természetesen, ugyanis az üvegtégla nem teherhordó szerkezet, és valaminek meg kell tartani a fölötte lévő terheket. Az áthidaló nagysága méretezési feladat, lehet erős, nagy keresztmetszetű ("belógó"), ha mondjuk vasbeton gerendákat, födémet kell megtartani, és lehet észrevétlenül, a mennyezet-koszorúból is kialakítani ha ha mondjuk a födémgerendával párhuzamosan fut. Ilyenkor gyakorlatilag csak a saját súlyát kell csak megtartani.
2017. nov. 7. 17:47
 2/2 TappancsMancs ***** válasza:
Én megkérdezném az eladóhelyeken mert szerintem az üvegtégla nem teherviselő téglának lett tervezve. Hanem dekorációs és fényáteresztő funkcióra. Annak szerintem rugalmas dilatációs külső zárás kell. Nem helyettesít teherhordó falakat. Persze szerintem.
2017. nov. 7. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!