Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Könnyűszerkezetes házban...

Könnyűszerkezetes házban milyen az élet?

Figyelt kérdés
Elsősorban azoknak a válaszára lennék kiváncsi, akik már huzamosabb ideje élnek ilyen házban. Mi a véleményetek? Nem bántátok meg? miért döntöttetek így?

2017. okt. 17. 15:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Üzenem az egyik okosnak, nem akarlak elkeseríteni, de a tető az minden esetben egy könnyűszerkezet, totál mind1 hogy tégla, pro koncept, fém vagy fa vázas épület."

Egy újabb önjelölt statikus.

- Kutyaól építését nem bíznám rád.

- Hogy bírná már el egy fa vázas építmény pl. a 45kg/m2 cserép+szerkezet+télen a 30-40cm havat?

2017. okt. 30. 17:48
 12/17 anonim ***** válasza:
59%
Nem vagyok statikus, te viszont valószínűleg egy egy darab házat nem láttál épülni, vagy csukva volt a szemed. + Te vagy az aki elhiteti mindenkivel hogy csak olyan könnyűszerkezetes ház létezik amibe nem lehet a falra fúrni semmit XD. meg mozog a szélben sőt szédülnek benn az emberek. Te most amellett demostrálsz ami szarul van megépítve. Sokkal kevesebb a fűtése télen a téglához képest. Amúgy közel 100km/h-s szélben a kettővel arrébb lévő téglaház cserepeit megkezdte ez a fuvallat, most akkor mondjam azt hogy szar a téglaház? A szarul megépített ház qvamind1 hogy tégla vagy bármi.
2017. okt. 30. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
Én csak vendégségben voltam könnyűszerkezetes házban, így nem az én tisztem igazságot tenni. Annyi azonban biztos, hogy ha utánam dobnák, sem kellene. Majd' 60 évem alatt sokféle falazatú házban éltem, és örök nagy kedvencem a vályog maradt. Az 50-60 centis tömör falak olyan nyugodt erőt, olyan biztonságot sugároznak, amilyet semmi mai, az energiatakarékosság okán műanyag kotonba bugyolált építmény nem tud utánozni. Főként nem egy könnyűszerkezetes.
2017. okt. 30. 23:14
 14/17 anonim ***** válasza:
"Annyi azonban biztos, hogy ha utánam dobnák, sem kellene." Értelmes magyarázatot nem tudsz, de voltál valakinél vendégségbe akinél hallottál ezt meg azt. Istenem, ez de szánalmas, műanyag? Vannak a vályognak előnyei, de mondjuk nem 1 meg nem 2 háznál ami vályogból épült a legfőbb problémája a vizesedés + sokkal több gondozást igényel mint a tégla vagy a könnyűszerkezet, persze ettől szerethető de kicsit elragadott az érzelem szerintem.
2017. okt. 31. 09:13
 15/17 anonim ***** válasza:

-Kedves #22:44 ne ess túlzásokba senki nem beszélt arról hogy szédülnek benne az emberek!

Fentebb említettem több valós okot miért nem jó.

-Ha egy ház sz/*arul van megépítve, akkor igen igazad van mindegy miből van.

-De, nem erről szól a dolog, és ne egy régi nincs alapja vályog házat hasonlítsunk egy papír dobozhoz.

Egy modern ház ami pl 44 v. 48-s téglából van, normálisan megépítve, az akkor is jobb mint egy modern jól épített könnyűszerkezetes ház, -masszívabb, stabilabb.

Fentebb említettem, -ha, !!tized annyiba kerülne, akkor elfogadnám és támogatnám!!! - de nem annyi, hanem egy árban van, +/-10%.

Arról nem beszélve hogy egy könnyüsz.-s házat teljesen, minden oldalól vízhatlanítani kell, mert ha nedvesség éri szétrohad, -míg egy téglaháznál lélegzik a fal, tehát a pára eltávozik belőle, -bár sokan kívülről lezárják a falat így nem tud szellőzni -.

-Másik, egy könnyüsz.-s háznál csak a levegőt melegíted fel, a falakat nem, míg egy téglaháznál vagy pl vályognál felmelegíted az egész falazatot.

A Te általad preferált házba egy "szinte" hermetikusan lezárt szobába élsz, alszasz.

Fűtés, lássuk, nekem van egy padlástér beépítésű házam, 48-s téglából (51-s fal), masszív hófogó cseréppel, -így 2*75m2 2fürdő, 3gyeresz. 1háló, konyha, étkező, stb-, cirkó-gázkazánnal fizetek évi 150E havi ~12E-t, ha hozzáadom a kedvezményt 24E, akkor is 170E,

reggel 5-8 23, nappal 21,5, este 24fok 6-9-ig.

Lehet hogy Te kevesebbet fizetsz a könnyűsz.-be, de nyáron elköltöd a klímára még egyszer ennyit, akkor melyik is az olcsóbb?

- Még egy dolog, látni lehet akár több ezer éves építményeket, de valahogy egyiket se könnyűszerkezetes megoldással építették, vajon miért?

- Szóval, az idő majd igazolni fogja kinek van igaza.

2017. okt. 31. 10:18
 16/17 anonim ***** válasza:

"Egy beton alapokra épült könnyű szerkezetes ház szó szerint romba dőlt; a romok maguk alá temették a tulajdonost…"

[link]

- további képek a mostani viharkárokról:

[link]

[link]

[link]

de ez a legjobb:

[link]

És még egy érv:,

- tégla házat könnyebben adsz el

2017. okt. 31. 11:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Kis, 56 m2-es téglaház, szigetelve, tetőteres: fűtés elektromos, havonta 19 ezer. Ugyanekkora könnyűszerkezetes ház: 15 mázsa fa havonta, 40 ezer ft. Ha nincs befűtve, jégverem.
2017. nov. 1. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!