Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Akinek van tetőablaka: nem...

Akinek van tetőablaka: nem nagyon hangos, ha kopog rajta az eső?

Figyelt kérdés

Jövőre építkezni akarunk. A férjemnek nagy álma, hogy "az ágyban fekve lássa a csillagokat", ezért a hálószobába tetőablakot akar majd berakatni.

Nekem viszont van egy olyan aggályom, hogy ha majd esni fog az eső, azon még jobban fog dübörögni, mint a függőleges ablaküvegen.

A férjem azzal győzköd, hogy amit a neten talált, az 3 táblás üvegű, és még a redőny, amit kinézett hozzá, azt is úgy hirdetik, hogy tompítja az eső hangját.

Én attól tartok, hogy ez csak egy reklám szöveg, mint mikor pl. a ránctalanító krémet úgy hirdetik, hogy 20 évet fiatalít, közben jó, ha kettőt.

Én eléggé rossz alvó vagyok (a férjemmel ellentétben), azért is foglalkoztat a dolog.

2017. okt. 14. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
A szülői házba volt tetőablakos a szobám..amikor elköltöztem azért hiányzott,mert olyan jól eltudtam aludni az eső kopogására :) Szóval nekem nem idegesítő hanem nyugtató volt
2017. okt. 14. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kopog az eső valamelyest, de tényleg sokat tompít a mindenféle árnyékoló szerkezet. Nálunk külső hővédő, belső fényzáró van. Amúgy is így ajánlatos kialakítani.
2017. okt. 14. 11:11
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 Értem, köszi, de nem az volt a kérdés, hogy ti tudtok-e aludni az eső mellett, hanem hogy nagyon kopog-e. Az meg onnantól szubjektív, hogy ezt ki hogy éli meg. Én rossz alvó vagyok, mint írtam, ergo engem felazavarna éjjel.

#2 Köszönöm, ez hasznos infó volt.

2017. okt. 14. 11:17
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Az is szubjektív, hogy mi a "nagyon hangos éjszaka", tehát akkor ennyi erővel hülyeség a kérdésed. Ahelyett, hogy letorkolod szegény 1-est, inkább örülj, hogy valaki válaszolt egyáltalán! Na mindegy...

Kopog? Igen! Hangos? Igen. Ettől függetlenül a szülő házban nekünk is volt és nagyon jót aludtam alatt. A jég volt zavaró csak, de az meg ritkán van. Most az irodámban van kettő is. Kopog? Igen. Hangos? Igen (szubjektív). Továbbra is szeretem...

Az is szubjektív, hogy mennyire tompítja bármi is a hangját. Ha nem vagy jó alvó, akkor bizonyára semmi nem fogja eléggé tompítani.

2017. okt. 14. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Emberek milliói élnek tetőtérben, de még senkit nem hallottam a kopogó eső miatt panaszkodni, szóval szerintem nem lehet annyira zavaró. Nyáron olyan apartmanban nyaraltunk, ahol tetőablak volt a hálószobában, valóban lehetett hallani az eső hangját, de egyáltalán nem volt vészes, ráadásul ez egy régi, kb. 20 éves ablak volt, a maiak már biztos jobbak. Engem a saját nem tetőtéri lakasomban sokkal jobban zavar az ereszcsatorna hangja. Egyébként szerintem szuper dolog a tetoablak, de vmi sotetitot mindenképpen tegyetek rá.
2017. okt. 14. 15:00
 6/7 A kérdező kommentje:

#4 Igazad van, #1, bocsánatot kérek. Rossz napom volt, meg izgulok, hogy nehogy rossz döntést hozzunk.

Inkább úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy aki rossz alvó, annak mi a tapasztalata. De köszönöm mindenkinek, aki írt.

2017. okt. 14. 18:39
 7/7 anonim válasza:

"Emberek milliói élnek tetőtérben, de még senkit nem hallottam a kopogó eső miatt panaszkodni"

Mind megkérdezted? :))))

Engem kifejezetten zavart és fel is ébredtem, ha éjszaka rázendített!

Nyilván szubjektív.

2021. ápr. 11. 07:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!