Ha a téglafal be lett vakolva, akkor arra közvetlenül mehet a falfesték? (belső térről van szó)
Először mélyalapod le. Utána lehet festeni, ha nem akarod glettelni.
Viszont ha nincs le glettelve, vakolatban lévő egyetlenségek látszódni fognak.
Ezen kívül glettelt felületet könyebb festeni.
Bár nem én vagyok a kérdező, de felmerült bennem egy kérdés, remélem, kérdező megbocsát, hogy "belekérdezek" a kérdésébe :-) Előre bocsátom, laikus vagyok, csak érdekel:
Többen is írjátok, hogy kell a glett, mert akkor lesz sima a fal. De mi van akkor, ha pl. én pont olyannak szeretném, hogy egyenetlen legyen a fal? Mondjuk az olyan "természetes"... Van egyéb jelentősége is a glettnek (pl. szigetelés, kevésbé engedi át a vizet a fal, vagy ha nincs, jobban lepereg a festék, mállik a fal, stb) vagy csak az a lényeg, hogy attól lesz sima a fal?
Ha jól gondolom, szórópisztollyal egyenletesen lehet lefesteni akkor is, ha nem sima a fal - vagy ez mind lükeség, amit gondolok? :D
Előre is köszi, ha válaszoltok :-)
#9 - a glett a felületkiegyenlítést szolgálja. Persze, lehet más hatása is, de ezért viszi fel az ember, nem szigetelőanyagként. :)
A saját ingatlanodban olyanra csinálod a falat, amilyenre csak szeretnéd, neked kell hogy tetsszen, mert te leszel a falai között. De elég ritka kívánság, hogy valaki a vakolaton a simítás után megmaradt csíkokat szeretné nézegetni. Persze ha valami textúrát szeretnél neki adni, akkor azt lehet már a vakolatnál elkezdeni.
A festék tapadásánál a mélyalapozó többet számít.
Szórópisztollyal lehet bármire festeni, bár nem minden anyagot és az egyenetlenségeknél megfolyhat hamarabb, illetve kérdés gazdaságos-e azzal dolgozni. Én szoktam fújni, de vannak helyzetek, amikor semmi értelme bekapcsolni a kompresszort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!