Lapostetőkön mik azok a fekete kiálló kéményszerű dolgok?
Lapostetőkön szoktam látni fekete kiálló szellőzőféleségeket, de nem tudom mi célt szolgál és pontosan mi a neve.
Kép:
Párakiszellőző.
Célja a rétegekben keletkező pára kivezetése.
Helytelen!
Ezek nem strangkiszellőzők!
no komment az eddigi válaszokról...
akik nem értenek hozzá, minek osztják az észt?
ezek a szellőző elemek azt a célt szolgálják, hogy a képen látható palaőrleményes bitumenes nehéz lemez (mint csapadék víz elleni szigetelés) és a szigetelendő felület között keletkező gőzöket/gázokat kivezessék.
mivel kőolajszármazékból készült anyagról van szó, hő hatására éveken keresztül gázokat bocsájt ki a szigetelés, ami nem tud távozni ha nincs neki lehetőség biztosítva.
ezt el kell vezetni különben úgynevezett "táskásodás vagy hólyagosodás" keletkezik.
(egy szakmabeli)
"akik nem értenek hozzá, minek osztják az észt? "
És az minek osztja az észt aki azt hiszi, hogy ért hozzá!
Egyezzünk ki abba, hogy ez párakiszellőző!
És mint írtam is a rétegekben keletkező párát vezeti ki!
Nem keletkezik annyi bomlási termék a bitumenes lemezben ami ne tudna a palaörleményen keresztül távozni.
A táskásodások sem emiatt keletkeznek. Hanem a szakszerűtlenül lehegesztett lemezek miatt.
Ha szerinted ez a bitumenből származik akkor minek építették (és még gyakran most is beépítik) a filces alátétlemezt?
Egy másik szakmabeli!
Sose nézd a százalékot! Az itt gyk-n semmit sem jelent!
A válaszod helyes! Ezek párakiszellőzők.
Aki meg szakmabeliként a bitumen gőzeiről beszél az gondolkodjon el a hogy "mennyire szakmabeli"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!