Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lapostetős 70-80 m2-es ház...

Lapostetős 70-80 m2-es ház mennyivel olcsóbb (ha olcsóbb. ) mint a sátor vagy nyeregtetős változat?

Figyelt kérdés
Igazából a födém ára ami megspórolható nem? Vagy ugyanannyi a tetőszigetelés miatt?

2017. jún. 20. 13:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Miquel!

Ha egyenlő a két szár és a tető szöge is akkor miért nem egyenlő a két felület? (esetleges eltérő ereszkilógástól eltekintve)

De komolyan! Nem kukacoskodni akarok, de nem értem a logikádat!

2017. jún. 22. 08:16
 12/15 anonim ***** válasza:

Vegyünk példának okáért egy 200nm-es házat, 10 m-es szélességgel, 20 m-es hosszal. Ne foglalkozzunk most az ereszkilógással, csak az alapterülettel. Erre nekünk kell 200 nm héjalás. (10x20m)

Ha ugyanezt 45 fokos nyeregtetővel oldjuk meg, akkor durván 280 nm-rel kell számolnunk. (2x7x20m)

2017. jún. 23. 07:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Miquel!

Azonos tetőszögről beszéltünk!

Ha alacsonyabb a szög változik a technologia! Kevesebb kell, de nem olcsóbb!

2017. jún. 23. 07:39
 14/15 A kérdező kommentje:

Direkt ki van ez találva... nehogy a polgárnak jó legyen. Félnyeregtetős ház is a vázolt ötlettel is gondolom ugyanannyi lenne, hiába kevesebb az anyag és munkaköltség.

Sok cég oldalán látom, hogy a m2 ár 100 m2 fölötti építésre vonatkozik, és le is írják, hogy ha kisebbet építtetünk, akkor több...

2017. jún. 23. 08:26
 15/15 anonim válasza:

A tetőkhöz én sem értek, viszont olvastam hogy hasonló cipőben járunk (építkezni akarunk mi is). Milyen m2/Ft árakkal találkoztak, mivel érdemes kalkulálni? (alapkategória)

Üdv

2017. jún. 24. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!