A gyakorlatban tartósak az engóbozott cserepes tetők?
Mi az hogy engóbozott ? Nincs ennek magyar megfelelője ?
Még az idegen szavak szótárában sem találtam.
Talán ezért nem kapsz válaszokat sem .
Felületkezelést jelent. Érdemes beütni a google-be...
Olyan emberek válaszát várom, akik már találkoztak ilyen cseréppel.
Nálunk 1977 óta van fenn ugyanaz a pala a tetőn .
Nem volt semmi baja , moha borítja , de ezt alulról nem látni.Szerintem 40 évet egy palának , vagy cserépnek ki kell bírnia , 50 év körül meg amúgy is cserélni kell az alatta levő tetőléceket , ácsozatot , akkor meg minek az extra kiadás?
Nem lehet , hogy ez a felületkezelés csak egy felesleges szolgáltatás , amit kifizettetnek veled ?
anno a sík pala gyártásának semmi, anyagminőségi szabályozása nem volt.
magyarán amilyen éppen volt az aktuális alapanyag, úgy sikerült a pala is.
akinek szerencséje volt, az kifogta a "jobb minőségű" szériát, akinek meg nem, annak a háza már szarrá ázott pár évtized után.
dolgoztam pár évet ácsok mellett még régebben, rengeteg palás tetőt bontottunk, volt ahol a 20-25 éves pala mállott széjjel, és egy eső után úgy meg szívta magát vízzel mint a szivacs.
viszont volt olyan is, ami ugyan ennyi idősen makulátlan állapotban volt.
a kérdésre válaszolva, nekem csak rossz tapasztalataim voltak a kerámia cserepekkel, könnyen törik, sérülékeny a felülete, és komolyabb viharoknál mindig a kerámia cserepes tetőket kezdi meg a szél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!