Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lábazatra műgyanta vagy...

Lábazatra műgyanta vagy nemesvakolat?

Figyelt kérdés
Vannak, akik a műgyantát mondják, mert az tartósabb, strapabíróbb, vannak akik fölöslegesnek tartják és csak sima nemesvakolattal kenetnék le. Tapasztalat valakinek?
2017. máj. 9. 18:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Erősen helyfüggő. Ahol a szél ráveri az esőt, ott nyilván a gyantás jobb.
2017. máj. 9. 18:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Eső szinte mindenhol érheti, nincs védett hely, de ugyanúgy éri a falat is, ezért is mondják többen is, hogy ugyanaz a szituáció, plusz a műgyanta háromszoros árú mint a sima nemesvakolat. Elbizonytalanodtam.
2017. máj. 9. 18:27
 3/7 anonim válasza:

Én a helyedben a műgyantát választanam!

Nyáron vagy tavasszal kicsit erosebb napsutesben raszallnak a legyek,bogarak, ráfröccsen valami akkor letudod mosni normalisan! A vakolatot is,de annak nem a legjobb ha ossze vizezed.:) es sok esetben szebbek es idotallobbak a mugyanta alapu anyagok.:) udv egy komuves.:)

2017. máj. 9. 18:59
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen kedves utolsó válaszoló :)

Végig a műgyanta mellett álltam, de elbizonytalanítottak. Érveltek ezzel, hogy a falat is éri a víz, és semmi baja nem lesz, miért ne lehetne a lábazaton is nemesvakolat, ráadásul az háromszor annyiba kerül, de semmivel sem jobb mint a nemesvakolat. Hát nem tudom... Ezért jöttem ide, véleményeket kérni. :)

2017. máj. 9. 19:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha sok nedvesség éri, akkor mindenképpen műgyanta!!! Arra figyeljetek oda, hogy az alapfelület megfelelő minőségű legyen és az alapozót ne sajnáljátok.
2017. máj. 10. 10:53
 6/7 anonim ***** válasza:

3éve építkeztem.

Alapterület bruttó 97m2, tetőtér beépítéssel nettó 157m2, 1,5m térdfal magasság, A+ besorolású az épület Ytong falazatból. Hőszivattyús fűtéssel, igényes 10 fűtőkörös gépészettel, automatikával szűk 40millióba állt meg.

Ha egy alap gépészettel és belső kialakítással számolunk, akkor 35 millióba megállt volna. 200 ezer/nm alatt nehezen lehet kihozni ha csináltatod.

2017. máj. 10. 11:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocsi ez félrement......
2017. máj. 10. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!