Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szennyvíz csatorna bekötést...

Szennyvíz csatorna bekötést hogyan oldjam meg 3,5m hosszan beton alatt?

Figyelt kérdés
Hogy lehetne elvezetni úgy a beton alatt hogy ne kelljen feltörni?
2017. máj. 8. 08:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Milyen mélyen van lent a beton és milyen mélyen akarod elvinni azt a csövet?

Ha a betontól elfér, akkor ki is lehet fúrni a helyét úgy vízszintesen és úgy vinni a csövet.

2017. máj. 8. 09:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerintem 30 cm-re a beton alatt már nem lesz csak föld legalább is a fürdőszobába ahol kibontottan a padló összefolyót nem volt más. Úgy hogy egy olyan 40-50 cm-en már gondolom nem lesz útban semmi. Mivel nem én alapoztam fogalmam sincs a melléképület alatt mi van, de gondolom ott is csak föld.
2017. máj. 8. 09:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Elméletben áttolnék egy csövet a földben aztán vele együtt kihúzom a földet. :) DE hát ugye nem ilyen egyszerű...
2017. máj. 8. 09:52
 4/10 anonim ***** válasza:

Ja, nem olyan egyszerű - de ha nincs az útban jóféle beton/vasbeton, akkor nem is annyira bonyolult.

Ha szóba jöhet, lehet érdemes lenne keresni ezzel foglalkozó szakit a környéken, mert 3,5 métert tényleg nem lehet kézzel áttolni/átütni.

Már ha egyenes, mert ha kanyarodnia is kell sokat, akkor lehet azt mondja hogy csákányt neki...

2017. máj. 8. 10:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyenes, szerencsére még ásóval mondjuk betudok vagdosni egy darabig, de akkor is marad kb 3m. Még várok hátha valaki tud valami okosságot. Addig is megpróbálom egy csővel valahogy kiütni, apránként. Köszi a válaszokat!
2017. máj. 8. 10:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Vannak cégek akik ilyennel foglalkoznak. Házi barkács megoldással ez nem fog menni.

Nem elég csak átfúrni, de fontos, hogy a 10% lejtésnél ne legyen se több se kevesebb, mert az duguláshoz vezet...

2017. máj. 8. 14:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Elmentem ásni... Kiderült hogy mégis be van kötve a szennyvíz vezeték a házba. Csak csalóka volt, mert bele kellett önteni vagy 5 liter vizet de szerintem volt vagy 10 is, mire elkezdett kifolyni a derítőbe... fura , lehet hogy be volt dugulva valahol. Kitudja mi van ott a fürdő alatt :D, Nagyon nincs kedvem kibontani az egészet, de azért kíváncsi vagyok mi lehet ott ami megfogott ennyi vizet. Végül is most már kifolyik rögtön amit bele öntök szóval jó lesz az :) Kérdés kifolyik-e holnap is amit beleöntök, mert ha nem akkor ott valami nem jó...
2017. máj. 8. 16:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Ezt úgy hívják: dugulás.
2017. máj. 8. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Na ez mák... Ha a cső megvan és nem lyukas, akkor csak a dugulást kell elhárítani, azt meg egy csőgörénnyel nem nagy mutatvány.
2017. máj. 8. 23:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Amikor egy új települést csatornáztunk be, iszonyat lelkesek voltak a tulajdonosok. Naponta kaptunk olyan telefont, hogy ő lehúzta a wc-t, kiment, felemelte a közterületi akna fedlapját és kétségbeesett, mert az ő vize ugyan ki nem folyt a házi rendszerből.

Azt kell, hogy mondjam egy rendszert marha nehéz tökéletesre megépíteni és ha sikerül is elképzelhető, hogy utána megsüllyed helyenként, kontrás lesz. Tökéletes rendszernél sem fogod észrevenni az 1 liter vizet, amit leöntesz a lefolyón úgy, hogy várod a másik végén. Még a wc lehúzást sem, ha amúgy jó hosszú a belső rendszer. Valamelyest pang, ha csak a minimális eséssel halad a cső, akkor ez természetes.

Amikor mi ellenőrizni járunk, akkor az első kérés, hogy a tulajdonos nyissa meg valamelyik csapot bent. Mi a telekhatári tisztítóidomban várjuk a vizet. Van hogy 5-6-7 percet is várni kell, mire megérkezik. Nincsen ezzel semmi gond.

2017. máj. 14. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!