Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miért vannak minden házban...

Miért vannak minden házban ferdén a sarkoknál csempék illetve járólapok?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg hogy egy lakásban a a fal mentén nem egyformán vannak vágva a csempék. Ami azt sugallja nekem, hogy az adott helyiség nem szabályos téglatest alakú. Ilyen nehéz lenne egy szabályos kocka házat felépíteni? Mik ezek a pontatlanságok? A kőműveseket nem érdekli ha a szoba egyik sarka 3 cm-rel keskenyebb mint a másik??
2017. márc. 10. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
már régen megmondták: a kőművesnek három dolog nem megy: vízszintes, függőleges, derékszög
2017. márc. 10. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

viccet félretéve:

a) megvárod a jó szakembert, és ki is tudod fizetni

b) nem tudod, ezért hívsz olyat aki ráér, vagy olcsóbb => nem lesz jó az elvégzett munka

és régebben még ment a kalákában építkezés, amikor mindenki magának csinálta, segítséggel

2017. márc. 10. 13:27
 3/6 anonim ***** válasza:
40%

Hol volt régen annyi korszerű célszerzám,mint manapság.

Hol volt annyi korszerű épitési anyag,sehol.Vtted ami épp adott volt.Még az újonnan megvett anyagok silányak voltak .

A csempéket,járólapokat válogatni kellett,mert akár 3 méret is volt egy dobozban.Régen nem volt aljzat kiegyenlítő,ami önmagában is viz szintes területet ad .

Ezek az anyagok nem olcsók,és nagyon oda kell figyelni a mesternek a jó munkára,mert a megrendelő csak 1 x veszi meg az anyagot.

2017. márc. 10. 14:21
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Nagyon jól látod kedves kérdező és teljesen igazad van! És az #1 válaszolónak is igaza van. Én is sokat veszekedtem a mesterekkel, mire rá tudtam szorítani őket a pontos munkára. Főleg a kőművessel volt sok összetűzésem. A markát bezzeg azonnal tarja, amint egy részfolyamatot érzése szerint befejezett.

Nálam is hátrafelé mutogatott volna, hogy majd a festő, meg majd a burkoló megoldja. Én meg addig nem fizettem ki, míg volt 3 centi a falban. Elmagyaráztam neki, hogy az ő trehánysága miatt nem a burkoló fog majd burkoláskor ragasztóval korrigálni 3 centit! Ha nem figyelek oda, simán lelépett volna úgy, hogy harmadosztályú munkát végzett első osztályú munkáért kifizetett díjazásért.

2017. márc. 10. 15:38
 5/6 Fatal_3rror_ ***** válasza:
Sajnos manapság ritka az igazi szakember. A többség csak átesett valami tanfolyamon, amitől lett egy papírja.
2017. márc. 10. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:
A kőművesek a derékszöget a 3-4-5 összefüggéssel tűzték ki régen ês még sokszor ma is. Ez a Pithagoras- tétel szerinti derékszögű háromszög. Igen könnyű 1-3 cm-t beletenni, és máris kész a hiba.
2017. márc. 10. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!