Egy 80 m2-es ház elegendő nekem meg a barátnőmmek?
Hello!
80m2 négyzet körül is lehet házat építeni, pl sógoromék is 87m2-et építettek. Bár miután elkészült, mondták, hogy jobb lett volna egy picit nagyobb, de így is élhető.
Nem pontosan ilyen, de hasonló. Valahol olvastam a neten (már nem emlékszem hogy hol), hogy egy személy "szükséglete"(legalábbis ami kényelmes) kb 30m2, így 2-nek 60, 4-nek 120m2 stb. Ebben is lehet valami, mert mi jelenleg még 2-en vagyunk 47m2-en és nem az igazi. Mi is építkezünk, de mivel szeretnénk később gyerekeket, így 125m2 mellet döntöttünk.
Ha okosan szeretnétek megoldani, én csinálnék egy 60-70m2-eset, majd ha lesz gyerek meg beépíteném a tetőteret, így nem lenne olyan magas költség az elején, de mégis a végére 120-140m2-etek lenne.
Remélem tudtam segíteni :)
"Mindig a telek a legdrágább tétel"
Elhagytad-é már a főváros legfrekventáltabb részeit, kedves? Ha csak nem valami extra felkapott budapesti, vagy megyeszékhelyen belvárosi telken akarsz építeni, akkor távolról sem a telek a legdrágább tétel. Sőt. Fika a többihez képest. Én pl. egy felkapott, sok munkahelyes megyeszékhely mellett vettem telket, egy olyan faluban, aminek szintén saját dinamikusan fejlődő ipari parkja van sok munkahellyel, de úgy helyezkedik el a telek, hogy 15 perc alatt bent vagyok a megyeszékhelyen a belvásorban. 3 millió volt a telek és több mint 1000m2. Ne mondjam, hogy az építkezéshez képest ez aprópénz volt. Ha egy településsel és 10-15 perccel arrább megyek, ugyanezt megkapom 1 milláért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!