Hogy működnek a levegős hőszivattyúk ebben a tartós hidegben? Energia fogyasztásilag gondolom nincs összehasonlítási alap gázhoz képest mert gondolom csak szuper szigetelt új épületeken van, de mégis ha van valami infó. Megköszönném.
Az a helyzet, hogy ha egy levegő-víz hőszivattyú -20 fokon kettes COP-val dolgozik, mint ahogy a cikkben szerepel, akkor megeszem a kalapomat!!!
Hát igen. Látom.
Illetve inkább a linkelt oldal alján lévő táblázatot nézem, hogy valóban behazudtak egy 2-es COP-t -20 fokon hogy egy kis 35 fokos langyos-vizet egy felületfűtéshez előállítson.
Gondolom ideális laboratóriumi körülmények között, páramentes levegőben. De én megtesztelném valós körülmények közt, és ködben is, amikor félóránként le kell olvasztania a rádermedt jeget a külső hőcserélőjéről. Biztos messze lenne a COP 2-től nem laboratóriumi körülmények közt!
És a használati melegvizet is nézd meg azért a legalsó táblázatban az oldal alján. Azt még -7 fokon sem tudja COP 2-vel. Nemhogy -20 fokon!!!
Fel tudja fűteni. Természetesen szeretnek kozmetikázni a számokon de ekkora mértékben nem csalhatnak. Eddig terveztem több hőszivattyús házat és egyikre se panaszkodtak.
-20 fokon már nem nagyon van pára. Ha megnézed valoszinű azért van minden jelleggörbében egy törés 0-5 fok körül. De amúgy nincs különösebb jelentösége hogy az idő alatt 1,4 vagy 1,6 cop vel dolgozik. A fűtési idény 70%-ban csak 50% a höszükséglet, vagy valami hasonló. A téli átlag hőmérséklat is 4 fok.
"de ekkora mértékben nem csalhatnak"
Én a Volkswagen botrány előtt is tisztában voltam vele, hogy ipari méretekben folyik a hazudozás. És a laboratóriumi körülmények közt, meg a tesztpadon végzett mérések eredményei - durván túlhazudottak a természetes körülmények között üzemelő berendezés paramétereihez képest.
[Csak azt nem tudtam eddig, hogy ezt legálisan teszik-e? Mivel a Volkswagen egész vezetősége jelenleg nem vizsgálati fogságban ül csalás és okirat-hamisítás miatt, ezek szerint ez teljesen törvényes, és minden jogszerű, és ez így teljesen rendben van! Hisz a Maggi levesporból se tudsz soha olyan levest főzni, ami a csomagolására rá van fotózva. Így szoktuk meg a levesporokat is, hogy durván túl van tolva a fotó rajtuk, és még senki sem reklamált, vagy perelte be őket.]
"A téli átlag hőmérséklat is 4 fok."
"Eddig terveztem több hőszivattyús házat és egyikre se panaszkodtak."
Mondjuk az idei tél december közepétől január végéig tartó 40-50 napos időszakára semmiképpen nem lehet mondani, hogy a 4 fokos átlaghőmérsékletbe belefért. (Mint ahogy a tavalyi tavalyi tél ezen időszaka meg simán belefért!) Ha a klienseid nem panaszkodnak, nyilván te is rendesen túlméretezted a rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!