Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kéményt szeretnék újra építeni...

Kéményt szeretnék újra építeni, mivel és hogyan béleljem?

Figyelt kérdés

Szép napot!

Adott egy régi kémény ami kisméretű téglából készült és az előző tulajdonos számtalan lyukat nyitott rá. Le kell bontanom mert vegyes tüzelésű kazánom lesz központi fűtéshez. Eredetileg a 12cm-es kémény kicsi a kazánnak.

Az új kéményt is kisméretű téglából szeretném, de minimum 150-es méretben. Bélésnek gondoltam acélcsőre, min 5mm falvastagságúra, de szóltak hogy saválló kellene bele.

Szóval akkor a bélés legyen 150-es saválló acélcső 5mm falvastagsággal? Mármint ez mennyire jó? Elég lenne sima acél cső is bele? Illetve a tégla és cső között mivel töltsem ki és milyen vastagon? A cső és a tégla között hagyjak 5cm-t és kőzetgyapottal tekerjem körbe a csövet, plusz tömködjem meg alaposan a hézagot? Új schiedelt stb-t nem fogok megvenni porcelán belsővel.

2017. jan. 22. 18:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Hívd fel a kéményseprőket akik már a katasztrófavédelemhez tartoznak. Ne találgass magadtól hogyan kell mert sz.r lesz visszabontani.
2017. jan. 22. 18:05
 2/11 anonim válasza:
1818-as telefonszámon segítenek (BM OKF GEK Kéményseprőipari Szerve)
2017. jan. 22. 18:21
 3/11 anonim ***** válasza:
hivatalosan nem fogadható el új építésnél a kisméretű tégla kémény. Csak a ragasztott kerámia /pl. schidel/ vagy a szigetelt fémkémény.
2017. jan. 22. 19:47
 4/11 A kérdező kommentje:
tervrajz alapján régi kémény újítható. És nem 800 ezer 12 méter.
2017. jan. 22. 21:21
 5/11 anonim ***** válasza:

kissé el vagy "tájékoztatva" a témával kapcsolatban.

először is max 1mm vastag rozsdamentes acél csövet szoktak bélésnek használni, nekem úgy hogy gyártattam 150-es átmérőben 0,8mm lemezvastagságban a béléscsövet 9000ft/méter volt az ára + idomok.

plusz 7000 ft/méter volt a munkadíj a kémény építésnek kisméretűből + tégla és habarcs.

ez ennyibe kerül, ismerős csinálta a falazást, a bélést meg én (szakmából kifolyólag) így is 250 ezerbe került az egész.

ha tehettem volna akkor kész kéményt raktam volna (schiedel vagy leier) mivel ez lényegesebben olcsóbb és jobb mint a falazott/bélelt kémény, de sajnos ez nem volt lehetséges.

egyébként mielőtt kérdezel, nézz utána a dolgoknak, mert egy 12 méteres kész kémény rendszer nem "800 ezer" hanem csak 200.

[link]

2017. jan. 23. 12:19
 6/11 anonim ***** válasza:
10%
És minek is bele bélés?? Egy rendesen falazott és kiment kéménybe minek? Bélés nélküli 40-60 éves kémények hibátlanul üzemelnek! Ez valami fogyasztói divat! Beszéljünk szakemberrel!
2017. jan. 23. 18:38
 7/11 A kérdező kommentje:

Itt a válaszkomment alatti rész, ha valaki nem látta volna:

"Ha kommentet írsz, tartsd be a következőket:

Ne OFFolj! Azaz ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!

Ne menj bele felesleges vitákba!"

Köszönöm a semmit érő válaszokat.

S hogy miért nem "újfajta" kéményt rakatok? Mert egy 12 méteres schiedel kémény ára 270 nettó + csonk, tiszt.nyílás, fedő. éééééééééés új kéményt csak olyan kőműves rakhat, akinek erről papírja van :) és nem fogok kifizetni 150 et munkadíjra :) nah haver, egyből nem 200 ezer ehh?

ű

2017. jan. 28. 22:44
 8/11 anonim ***** válasza:

"Az ár tartalmazza: alapcsomag, 90 fokos füstcső-csatlakozó, 1 db tisztítóajtó-csatlakozó, 1 db tisztítóajtó, hőszigetelő lap, köpenytégla, kerámiacső, tubusos hézagkitt, torkolati kúp, könnyűbeton fedkő vakolt fejkialakításhoz."

látom nem nagyon megy a szövegértelmezés, 200 ezerbe ez van benne.

fingod nincs a témáról, mégis okoskodsz.

na de mindegy is, az lesz a legjobb ha bemész a helyi szerelvényboltba, veszel 2 méter horganyzott ereszcsatorna lefolyó csövet, ütsz egy lyukat a falon, kidugod, és kész is a kéményed.

neked pont ez való :)

2017. jan. 29. 11:52
 9/11 A kérdező kommentje:
Jólvan báttya tiszteletem szabolcsba.
2017. jan. 29. 12:20
 10/11 A kérdező kommentje:

[link]

Remélem tudod, hogy hivatalosan csak "szakemberük" rakhatja fel, ill akinek papírja van róla. És az nem 15000 Ft-ért csinálja. Plusz a 12m nekünk kicsi. És te ugatsz le engem "báttya"?

2017. jan. 29. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!