Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Puffertartály méretezése?

Puffertartály méretezése?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Mi éri meg jobban szerintetek 1 nagy puffertartály vagy több kicsi? A több kicsit így értem hogy vegyek egy nagy 1500 literest vagy mondjuk 2db 750 literest?
2017. jan. 22. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Természetesen 1 nagy a célszerű, így a hőveszteség is kevesebb s a munka- és anyagdíj is. Akkor szoktak kettő kisebbet betenni, hogyha nem fér le egy nagy.
2017. jan. 22. 18:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Akkor én rákényszerülök a kisebbre mert az ajtóm 100x210-es (Ha kiveszem az ajtót)

Igy a legnagyobb amit betudok tudszkolni nehézkessen mert magasabb de döntve sikerülhet az a 1000L-es

2017. jan. 23. 07:47
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a cég csinál egyedi méretre és csonkozásra is tartályt. S szerintem a legolcsóbbak. Puffernél az átmérő 5 centinként választható, mert az alját nem ők gyártják, de a magasságot te szabod meg, akár mm pontossággal. Egy 95 cm átmérőjű, két méter magas tartály körülbelül 1400 liter. Magasságnál nagyon fontos a billenési sugárt is figyelembe venni!

Mi a tartályt olyan szűk helyen raktuk le, hogy az valami hihetetlen. Előtte megrajzoltuk 3D-be a terepet, hogy a lehető legnagyobb tartályt tehessük be, ami még lefér. Teleszkópos rakodó emelte be az ablakon, padlásról 4 ember engedte csigával, lépcső tetejéről meg hárman tartották. Megbántam, hogy nem videóztuk le.

2017. jan. 24. 22:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az a baj olyan kéne nekem amibe 3 hőcserélő van ha pedig 2 tartályból oldom meg akkor egyik 3 hőcserélős a másik pedig 2 hőcserélős legyen.

Az 3-as ból a hőcserélő rozsdamentes kell legyen mert ivóvízmelegíésre lenne használva a másik kettő pedik egyik napkollektor a második gázkazán vagy hőszivattyú (utóbbi nincs még letisztázva)

2017. jan. 26. 16:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Bocsánat most látom hogy ez a cég gyárt 3 hőcserélőset is
2017. jan. 26. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha javasolhatom, akkor inkább hőszivattyú. Vitatott kérdés, hogy megéri egy gázkazánnal pufferre fűteni.
2017. jan. 26. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!