Mi a véleményetek erről a vegyes tüzelésű kazánról?
Fával egész biztosan nem, ekkora tűztérnél talán maximum 2-3 napra tippelnék. De a szöveg szenet ír, azzal talán igen.
(Mellesleg nem igazán bízok meg az ukrán termékekben. Ami szerszámunk, berendezésünk onnan jött, az hamar föladta a szolgálatot. Igaz, kazánt speciel még nem vettünk.)
"Egy komolyabb faelgázosító kazánban is legfeljebb 12 órát ég egy töltet fa."
Ennél kisebb tűzterünk van, de meg tudom rakni úgy, hogy 24 óra múlva még legyen parázs és keringesse a vizet. Jó minőségű keményfa kell, nem mindenféle hulladékáru, alaposan meg kell pakolni a kazánt, és ha kellően begyulladt, akkor alaposan lefojtani a tüzet.
Kedves utolsó!
Ilyen tüzelési módszerrel nagy valószínűséggel csak kátrányt gyártasz. A fagázok elégéséhez levegőre van szükség.
Kedves kérdező!
[link] Inkább ezen a fórumon kérdezd meg a kazánt, ha itt nem tudnak válaszolni, akkor sehol.
Kedves negyedik!
Ne akard már nekem megdumálni, hogy ez nem működik. Hosszú évek óta így csinálom, és semmi problémám nincs a kátrányosodással.
Bírom amikor valaki mások internetes bölcsességeit osztogatja, anélkül, hogy saját tapasztalata lenne. :D
"Egy komolyabb faelgázosító kazánban is legfeljebb 12 órát ég egy töltet fa."
ez is nettó hülyeség, nekem speciel egy ilyen elég komoly [link] faelgázosító kazánom van, és ez is max 3-4 órán át üzemel egy töltéssel.
itt nem az a lényeg hogy "napokig égjen a fa", hanem a HATÁSFOK!!
amúgy a kérdező által mellékelt kazán típust nem ismerem, de biztos hogy Ukrajnából nem vennék, max ha van idehaza képviselete a márkának, mert különben elég macerás lesz hozzá szerelőt hívni a garanciás javításhoz és bekötéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!