A szénmonoxid átszivároghat-e a falon?
A neten azt írják, hogy a gipszkarton falon átszivároghat, mert annak a pórusai egymilliószor nagyobbak, mint a szén monoxid molekulák. Az olyan társasházakban, ahol a lakások közös falakkal rendelkeznek az Usában már felmerült ennek kérdése.
Én is társasházban lakom, a szomszédom fatüzelésű kályhával fűt. A kályha kéménye a hálószobámmal közös falon van. A ház 30 évvel ezelőtt épült, talán 32-es téglából vannak a válaszfalak és természetesen le vannak festve. A fal jó meleg, de erősen füst szagú, ha közelről szimatolok, sőt érdekes módon nyáron is füst szag volt a szobában, amikor a nyaralásból hazajöttünk? Ez kissé aggaszt. Nekem zárt égésterű kazánom van a pincében.
A szénmonoxid szagtalan, pont ezért is olyan veszélyes. Amit érzel, az egészen biztos, hogy nem CO.
A falon nem szivárog át, de ezt a gipszkartonos dolgot sem dimenzionálnám túl. Egy kulcslyukon több gáznemű anyag szivárog oda-vissza, mint egy gipszkarton teljes felületén.
Szerintem csak arról van szó, hogy aki gipszkartont akart, az már megvette, beszűkült a piac, most el kell adni valami olyan terméket, amire a gipszkartonokat lecserélik, vagy utólag lekezelik vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!