Csemperagasztóval lehet vakolni? Érdemes?
Vakolat fela annyiba kerül, de te tudod...
Tegyél bele vakolathálót és jobban tart.
Szia, azóta szerencsére szereztem házfelújításban némi tapasztalatot. :D
Szóval: a pogácsa arra utal, hogy azt is elég kontárul tették fel, a csempének az egész hátulját ki kell kenni, ha biztosra akarsz menni, te mindenképp így csináld.
Flexibilis csemperagasztót vegyél mindenképp, picivel drágább lehet a simánál, de elvileg jobban állja a hideget, addig keverd géppel (akár fúróba tett keverőszár is bőven megteszi), amíg ,,ki nem csomósodik", úgy szokták mondani, hogy ,,pudingosra" kell keverni, ne rakj túl sok vizet bele, először kevesebbel próbáld és ha nem kenhető még elég jól, adogass hozzá, míg jó nem lesz.
A csempe kora szerintem lényegtelen, eláll az bármeddig.
Felrakni meg ugye kétféleképp szokták, vagy a falra kened fel előbb a ragasztót és abba nyomod bele a csempét, vagy a csempe hátulját kened meg (ezt javaslom, hogy a mellette lévőket ne koszold).
A vastagságot próbáld hasonlóan belőni, mint az előzőn volt, a síkot vízmértékkel tudod ellenőrizni (a buboréknak a két vonal közt kell lennie a vízmértéken).
Valszeg egy zsák fugát is venned kell, mert gondolom az is sérült, mikor a csempék leestek.
Bízom benne, hogy tudtam segíteni! :D Jó építkezést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!