Mostmár csak kondenzációs gázkazánt lehet beszerelni . Csak kéménybe lehet ezt bekötni vagy ki lehet vezetni simán falon kívülre?
A sose használt kéménybe miért nem lehet bekötni semmit?
A kéményseprőnek amúgy is meg kell néznie átadás előtt , papírt kell adnia róla.
Nekünk azt mondták , hogy a kivezetés macerás , belekötnek a gázosok , úgyhogy a kéménybe lett kötve.
Nekem 6 éve csinálták a fali kivezetést. Akkor csak arra kellett figyelni, hogy a szomszédtól meglegyen a 4 m távolság és nem lehetett felette féltető.
Új kiépítés volt és átvették a gázosok.
Nem tudom, hogy azóta változtak-e a szabályok.
De miért nem lehet a kéménybe bekötni a kondenzációs kazánt ?
Egy vékony műanyag csövet dugnak fel a kéménybe , azon keresztül fújja ki az égésterméket , a levegőt pedig a cső mellett szívja be a kazán.Nálunk 1975 - ben épült a kémény , a kondenzációs kazánt 1 éve szereltettük be , senki sem mondta , hogy rossz a kémény.
Pont ezt szerettem volna megtudni. Nekünk nagyon magas a kémény a pincétől, ki is van bélelve normál gázkazánhoz. Szeretnék én is kondenzációsra váltani, de arra kettős cső kell, mert az egyiken be kell szívnia a levegőt, a másikon meg ki kell fújnia. Milyen átmérő kell az égéstermék elvezetéséhez? pl 150-es a mostani bélés, abba milyen kell? Megoldható egyáltalán? Mennyi kondenzvíz jön a kazánból naponta? Padlófűtés van, a visszatérő max 30 fok, de inkább kevesebb, erre épp ez a kazántípus lenne jó. Mennyit lehet spórolni egy ilyen kondenzációs kazánnal? Van valaki, aki átállt ilyenre, hasonló fűtési paraméterekkel? Padlófűtéssel, sima kazánról átállt erre az újra? Tapasztalat?
Bocs a kérdezőtől, hogy belepofátlankodok a kérdésébe, de nem szeretnék új topic-ot nyitni, valamint a kémény para nekem is megvan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!