Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi olcsóbb? A készen vett...

Mi olcsóbb? A készen vett kémény (Schiedel, Leier), vagy hagyományos módon rakatni.

Figyelt kérdés

2016. okt. 26. 22:46
1 2
 11/11 Enigma-108 ***** válasza:

Kedves kérdező !

Ha megengeded pár kiigazítással élnék mint szakember.

"Biztosan jó kis szerkezetek... minőségben egy hagyományos építésű kémény sem marad el tőle."

Igen így igaz, de ehhez technológia és szaktudás kell. Pld: Láttam már sammottcsöves Leier kéményt belülről végigrepedve mert a huhgyagyú kőműves felül ráöntötte a béléscsőre a beton-fedkövet.

"Sajnos valóban előfordulnak halálesetek a CO miatt, de ott általában a kémény elhanyagoltsága miatt következik be a baj." Ez meglehetősen felelőtlen és pontatlan kijelentés. Százalékot nem mondanék de a kéményhibából eredő mérgezéses esetek csak egy részét képezik az okoknak. Az ablakcserék (légtömör ablak=nincs légbevezetés=nincs elég huzat) és az elszívóberendezések (kivezetésnél a kéménynél jóval erősebb huzata) valamint a sosem ellenőrzött készülékek (sok esetben a kéményig se jut el az égéstermék) több ember haláláért felelősek mint a dugult kémények.

"Szerintem egy építészmérnök a tervezéskor fel tudja mérni, hogy mekkora az ideális kéményméret.."

A Jóisten mentsen meg attól hogy ezt az építészmérnökre bízzad ! Az építészmérnök Házat tud tervezni (inkább látvány szempontjából) nem Gépészetet!

Nem egy esetben keveredtem vitába (diplomás) építészmérnökkel aki fennhéjázva leszólt a magas lóról és kb 5 perc alatt égette le magát, hogy az alapvető fizikát se tudja( pld hőtágulás), nemhogy az áramlástant.

/Be kéne látni, hogy ez egy szakma, ami az épületgépészet speciális területe./

Hosszan lehetne folytatni, de a legfontosabb szempont talán az, hogy szakértelemmel és megfelelő technológiával készüljön.

2017. jan. 10. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!