Tehetem-e a kazánt a fürdőszobába?
Ez lenne a ház tervrajza: [link]
Kombi kazán lenne (meleg víz és fűtés), és a kazánt a fürdőbe tenném. Természetesen szellőzés meg lenne oldva és szénmonoxid érzékelő is lenne. Jó lesz ez így? Vagy tervezzek neki egy külön helyiséget inkább?
Nyugodtan mehet fürdőbe fali és tetőn kimenő kéménnyel is. Szellőzés sem téma, kintről szív - ki is fúj. Garanciát nem érinti, azt az 1 évet ami alatt úgysem fog elromlani.
A fürdődet fűti a működése közben keletkező hő nem a pincét, kamrát.
Közelről érkezik a melegvíz, megnyitod a csapot 5 mp és már langyos jön. Én már nem tenném máshova.
De a kazán csendes legyen mivel lakótérben van, nekem pl vaillant hangos volt, kattogott sokat működés közben, Sanier duval nagyon csendes, nem is hallani.
Köszi mindenkinek!
Építész több is látta, nemrég volt egy ilyen építőipari börze, ott nézték meg és azt mondták kivitelezhető (még volt aki meg is dicsérte :) )
Azért gondoltam a fürdőbe, mert egy külön helyiség már nem nagyon fér ide, úgy hogy jó is legyen és 70nm alatt maradjon
3-as vagyok és építész. Az, hogy megdicsérnek (pláne minden következmény nélkül, egy kiállításon), nem jelent semmit, csak a jó hangulat kedvéért teszik. Amúgy nem drámaian rossz, látnád, miket tesznek elénk a buzgó ügyfelek... Az, hogy kivitelezhető, még nem jelenti azt, hogy jól élhető is. Nagy különbség!
Ne éld bele magad nagyon, mert annál kevésbé fogadod el a szakember tanácsait.
Értem.
És esetleg te milyen alternatívát ajánlasz, Mert mondták, hogy kicsi a szoba, vagy jobb lenne nagyobb előszoba,stb. De én maximum 70nm-ben gondolkodom, 2 szoba + nappalival. nagyobb házat könnyebb lenne tervezni szerintem, de a kicsinél muszáj valahol kompromisszumokat kötni, én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!