Milyen legyen a fűtésrendszer? Ez megoldható?
Örököltem egy házat, még csak tervben van a felújítása.
Van kazánház is és van benne egy nagy fatüzeléses kazán és egy gázkazán.
A házban mindenhol radiátorok, az a régi fajta, amibe vastag cső megy, nem az a vékony réz.
Azt meg lehet csinálni, hogy a meglévő 5 db radiátort ráköttetem egy új gázkazánra és tetetek be ezek mellé 3-4db új radiátort? Valamint a meleg víz is erről a kazánról menne.
Egyáltalán lehet még kapni ezeket a radiátorokat.
Van értelme így csinálni, h ezek a régi radiátorok fent maradnak és abba a pár helyiségbe ahol nincs tetetek még ilyet és az egészet ráköttetem egy új kazánra?
Egyszerűbb volna csak 3-4 újat berakatni, mint a régieket leszedetni és 8-9 újat venni.
Csak nem tudom lehet-e még ilyen fajta radiátorokat venni, lehet-e olyan új kazánt venni amire ezek a fajták ráköthetőek.
Szakemberrel még nem beszéltem. Minden infot szívesen fogadok.
Miquel, ezt megint túlgondolod, mint a hűtőszekrénybe tett újságpapírt.
Puffertartállyal is az utcát fűtöd, sőt még jobban, mert a visszamenő víz min 40-50fok.
Különben meg, aki már életében tűzelt csk fával, az tudja, hogy 40-50foknál lehetetlen jobban felmelegíteni a víz, pláne egy szigetelelen házat, fel se tudsz fűteni csak fával, a szigetelt háznál meg működi, hogy óránként egy nagyobb fát teszünk rá, és meleg van.
Persze aki erre nem képes, ott a félmillás puffertartály :D
Mi köze a fának ahhoz hogy nem lehet egy házat kifűteni?
Ha nem lehet kifűteni, vagy kicsi a kazán vagy túl sok hőt igényel a ház a rossz szigetelés miatt.
A vegyestüzelésre tipikusan jellemző, hogy a nyereség és az igény nem egy időben jelentkezik. Ezért kell egy tároló.
komolyan lehet valaki ilyen sérült??????
Akkor szaunázol, ha telerakod szénnel a kazánt.
Megoldás: ne rakd tele.
Egy hőszigetelt háznál a lassú lehűlés nem érzékelhető, mert hőszigetelt, ha nincs akkor meg rossz ahogy van ...
befejeztem a vitát.
Ember!!! Minnél hidegebb a víz, annál több hőt tud a kazán neki átadni!!! ennyi erővel vízcső se legyen, csak a kazán, aztán majd felmelegszik az egész ház valahogy.
Ember!!! a kazán arra van kitalálva, hogy a hideg vízből meleget csináljon!!!!!
Ez már beteges.
"Ember!!! Minnél hidegebb a víz, annál több hőt tud a kazán neki átadni!!!"
Naés? Ennek most mi köze van bármihez??? Egy 24kW os kazán 1 óra alatt maximum (hatásfokkal most ne foglalkozzunk) 86,4 MJ energiát fog leadni. Q=c*m*dT
Ha a hőmérséklet különbség nő,akkor a tömegnek/tömegáramnak kell lecsökkenni. Fajhő az nagyjából konstansnak vehető ebben a tartományban. De én még mindig nem értem,hogy ennek mégis mi köze van bármihez is? A min. 60 °C visszatérő hőmérséklet azért kell,hogy ne legyen páralecsapódás a kazántesten belül >> ne legyen korrózió. Én legalábbis ezt írtam. De ez a visszatérő hőmérséklet nem egyenlő a hőleadóktól visszaérkező hőmérséklettel!!!Azt melegíti fel a keverőszelep segítségével 60 fokra. De ha az utolsó hozzászólás nem is nekem szólt akkor bocsánat.
"Miquel, ezt megint túlgondolod, mint a hűtőszekrénybe tett újságpapírt."
Szerintem összekeversz valakivel. Mi a ménkűt keresne az újság a hűtőben? Hogy ne veszítsen a frissességéből? :-))
A dolog energetikai részét más már (nagyon helyesen) megválaszolta. Annyit tennék hozzá, hogy a puffert is szokták szigetelni. Meg még annyit, hogy érdemes egyből hőcserélős puffert beépíteni, hogy ha később napkollektoros rásegítésben törjük a fejünket, akkor azt is rá lehessen kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!