Mit kell vennem egy vegyestüzelésű kazán bekötéséhez?
Figyelt kérdés
Padlófűtést szeretnék csinálni az épp felújítás allatt lévő kertes házunkba.mekkora kazánt vegyek?milyen csövet,csatlakozókat,keringetőszivattyút?kell e puffertartály?zárt vagy nyitott rendszerrel kell megcsinálnom?szóval mindent szeretnék tudni 😊
A ház kb.90-110 nm es és egy 3,5x4 m-es kazánház áll a rendelkezésünkre.
Ebben az esetben felesleges kérdezned, mert vagy megtervezteted és kiszámoltatod épületgépész szakemberrel, mert ehhez sok paraméter kell, meg kell beszélni mi lesz-hogy lesz, vagy hívsz egy csőszerelőt, aki "így szoktuk" módszerrel megépíti és hát vagy jó lesz, vagy nem, vagy később lesznek gondok.
Itt sokminden függ sok mindentől, tehát leírni nem lehet, ezt fel kell mérni, meg kell tervezni a ház igényeinek megfelelően.
2016. szept. 23. 07:52
2/9 Salk Balázs válasza:
Szia!
Gáz, vegyes, elektromos, vagy szolár fűtés lesz?
ha jön a válaszod, írom a kért infókat.
2016. szept. 23. 19:54
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.Kedves Balázs.
Írtam privát üzenetet.!😉😊
2016. szept. 24. 08:07
4/9 anonim válasza:
Vegyes tüzelésű kazán nem barátja a padlófűtésnek. Itt mindenképpen kell puffertartály. Legalább 1,5-2 m3-es. Néhány szerelő a zárt rendszerre esküszik, de a te esetedben én maradnék a nyitottnál. A csövek, csatlakozók a tervben szerepelni fognak, az téged nem érint, csak a pénztárcádat. :-)) Keringető mindenképp kettő kell. Egy a puffer és a kazán közé, egy a puffer és a fűtés közé.
2016. szept. 24. 09:58
5/9 anonim válasza:
A tervezésnél légy résen, ha a puffer és a kazán közé laddomatot akarnak, ne engedd. Az nem egyéb, mint egy keringető, egy háromjáratú szelep, meg egy kerülőági visszacsapó egybeépítve. Ha külön veszed ezeket az alkatrészeket, jóval olcsóbban jössz ki, és az esetleges meghibásodáskor sem kell az egész, indokolatlanul drága cuccot kicserélni.
2016. szept. 24. 10:25
6/9 anonim válasza:
Egyébként meg nem tartom jó ötletnek ezt privátban megbeszélni. Ez az oldal arra való, hogy mindenki okuljon az itt szerepelő leírásokból. Ráadásul a "több szem többet lát" elvén az esetleges hiányosságokra is hamarabb fény derül. Mint pl arra, hogy a padlófűtés önmagában feltehetően nem lesz elég.
2016. szept. 24. 10:37
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.Nagyon hasznosak.Azt viszont elfelejtettem közölni a kérdésemben,hogy magamnak szeretném csinálni az egészet.Az eddigi felújításokat is én kiviteleztem és a fűtést is magamnak fogom.A lényeg....minél több,részletes információt,tapasztalatot gyűjteni.Cső,ill.csatlakozók átmérőjét valaki tudna javasolni?Valamint egyébb kellékek....mondjuk osztó-gyűjtő....légtelenítő...stb.
Einstein mondta: "most már olyan sok mindent tudok, tudom, hogy nem tudok semmit!" Tanácsot természetesen mindenki tud adni, majd azokból kell kihámozni NEKED a legjobbat!! Vegyes tüzelésű kazán, olyan nincs, ahány féle tüzelő van, annyi féle kazánt kell venni, ha nem akarsz magadnak rosszat!
A FŰTÉS egy életre készül, tehát legyen olyan, ami mindenben megfelel, hogy aztán ne kelljen már az első télen toldozni!!!! Ennyi az én jó tanácsom: 06-30-711-8164 a telefonszámom, 'olcsóbb egy hívás mint egy ház!'
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!