Ha főfalat kívánok elbontani, és úgy összenyitni két helyiséget, és egy nagy boltívvel oldanám meg, akkor is kell áthidaló?
A főfal bontása engedélyköteles, ahhoz meg kell építés meg statikus. Ők kiszámolják, hogy milyen boltív a megoldás. A kivitelezés sem lesz egyszerű, mert ehhez normális és tapasztalt szakember kell.
A kérdésre a válasz, hogy nem akkor nem kell, de biztosan többe fog kerülni mint a sima áthidalós megoldás(még akkor is ha acél I gerendából kell megcsinálni)
Nem kell hozza semmien statikus meg hasonlo ez csak felesleges penz kidobas
Keresel egy megbizhato komuvest es pik pak meg csinalja neked ha o jonak latja
A fal ket oldalan ala kel ducolni duc gerendakal ahol ki lesz bontva a fal de a bucgerendak minimum 40cm tavolsagal tet es olyan helyre ted hogy guti tartson valami
A boltivet egy eros falazatra kell epiteni mert kulonben terheles hatasara szet tolja a ket falat
Ha nem eleg eros a fal csinalljatok beton pilereket azt ki ontitek betonal meg varjatok meg meg kot es mehet ra a poltiv
Remelem tudtam segiteni
En nar csinaltam hasonlot nem nehez es nem orult draga
Es a haz mai napig all!!!
A boltív,a függőleges terhet vízszintes nyomásra váltja.Ha a vízszintes nyomást nem fogjuk meg hosszanti vasalással,a boltív széttolja a falakat.Amennyiben vasbeton födém van,elvileg az megtarthatja a széttoló erőt,ha a vasalása párhuzamos a boltívvel,és a vasbetonkoszorúval megfelelő összekötése van.
Én a főfal kiváltására I szelvényeket javaslok,melyeket lehet burkolni stilizált boltívvel,akár gipszkartonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!