Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Fóliaházat szeretnék építeni...

Nikolas Kidman kérdése:

Fóliaházat szeretnék építeni itthon, mik termelhetők meg benne télen? Mekkorára kell építeni, ha egy négy fős családot szeretnék ellátni télen?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 21:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem csak UV kell a paradicsomnak, vannak direkt növényeknek készített fénycsövek és ledek, a guglival rákereshetsz.

Ezek leginkább a kötés elősegítésére kellenek, amúgy a meglévő fény elég a növények neveléséhez.

A fűtés mindenképpen rohadt drága lesz, a napkollektor gyakorlatilag nem ér annyit, mint amibe kerül. Nem sok hőt tudsz tárolni. Elektromos energiával fűtve meg meg ki fogod fizetni a paradicsom árának tízszeresét.

De pont azért kellene jó minőség, mert te eszed meg. Ha eladnád, akkor nem számítana, mennyire ízetlen.

2016. szept. 5. 05:20
 12/23 anonim ***** válasza:

Értem én.

Télen akarsz rossz minőségű paradicsomot termeszteni egy 5x15méteres duplafalú fóliasátorban.

[link]

2016. szept. 5. 10:36
 13/23 A kérdező kommentje:

Azt nem értem hogy mitől lenne rosszabb íze az itthon termesztett patadicsomnak mint a boltinak, amikor nyáron amiket csinálok, marha finomak. A rossz minőségűt azt hittem úgy érted hogy az alakja lenne más, hiszen a boltokba sem tesznek ki, nem megfelelő alakúakat.

Nem csak paradicsomot szeretnék termeszteni ha már felfűtöm a házat 20 fok környékére, mit lehetne még olyan magas hőmérsékleten tartani?

paprikán kívül?

2016. szept. 5. 18:28
 14/23 anonim ***** válasza:
dinnyét
2016. szept. 5. 18:55
 15/23 anonim ***** válasza:

Azért nem lenne jó a paradicsomod, mert télen nincs nyár.

Azaz, nem tudod biztosítani a paradicsom szükségleteit.

A profi termelők egyrészt profik, azaz százféle méréssel követik figyelemmel, hogy miben tudnának még javítani a körülményeken, és tudják is, hogy milyen problémát hogyan kell orvosolni. Másrészt olyan speciális fajtákat használnak, amik többé-kevésbé elviselik a hideg levegőt, a hideg talajt, a rövid nappalokat, kevés fényt.

Még visszatérve erre a 10 fokos vízre.

Ha bármilyen formában használod, azzal hűtöd a fóliát.

Meleg vízzel úgy tudsz fűteni, hogy ha 20 fokot akarsz bent, akkor a vizet felmelegíted mondjuk 28 fokra, aztán ha lehűlt 22 fokra, akkor visszavezeted a fűtőberendezésbe, és ismét felmelegíted. Tehát 10 fokos vízzel nem tudsz mit kezdeni.

2016. szept. 5. 20:51
 16/23 anonim ***** válasza:

Abban a fólia házban, amelyben a fűtés a fóliafalra spriccelt vízzel működik, 95% feletti a páratartalom. Olyan mértékű gomba betegségek elleni védekezést kell megvalósítani, hogy kétséges a megtérülés. Jobb, ha a boltban veszed a zöldséget.

A nagyüzemi módszerekkel otthon, sufni-fólia sátorral nem versenyezhetsz.

És amúgy is, míg júniusban 16 órát süt a nap, addig decemberben csak 8-at. Az UV ledekkel sem fogod tudni pótolni a hosszú nappalokat.

Napkollektor?

És ha két hétig havazás lenne, akkor tönkrement mindened a drága napkollektoros beruházás ellenére?

Inkább békülj ki apáddal, és beszéld meg vele. Olyan érzésem van, hogy mindenáron meg akarod mutatni, hogy te különleges dolgokra vagy képes. De ebbe bele fogsz bukni annak ellenére, hogy egy kisebb vagyont elköltesz a megvalósításra.

2016. szept. 6. 11:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Ne hallgass rájuk, csak irigykednek.
2016. szept. 6. 20:04
 18/23 A kérdező kommentje:

Itt egy kép az elméletről.

[link]

A paradicsomot akkor leveszem a listámról.

Spenót,retek,zöldhagyma,saláta,káposzta. Van eddig a listán.

Még egy feletés:

a pálinkafőző hulladékhőjével tudom fűteni az üvegházat.

a kútvizet, pedig ha a külső fóliára folyatnám rá, akkor a kinti hőmérsékelt már csak 10 fokos lenne, ha folyton menne, nem fagyna be a szórófely sem.

Én még nem láttam mo-n 2 hetes hóvihart. Tavaj annak a 2 centi hónak is örültünk, hogy kétszer esett, és ki tudtunk menni a gátra szánkózni.

Örülök, hogy csak tanácsot kérni tettem fel a kérdést, és igazából én döntöm el hogy mit fogok csinálni.

2016. szept. 9. 10:09
 19/23 anonim ***** válasza:

káposztát minek?

A jól tárolható fajtájú káposzták ősszel "érnek" és jó helyen hónapokon keresztül tárolhatók egészben.

Azért csak ültess bele egy paradicsomot is, hátha csak irigykedünk a zseniális ötletedre és át akarunk verni.

2016. szept. 9. 12:17
 20/23 anonim ***** válasza:

A spenótot is fölösleges, ha csak nem levelesen akarod enni.

Főzeléknek le is lehet fagyasztani.

Nagy pálinkafőző üzem kell legyen, hogy bármi melegítő hatása legyen.

A 10 fokról fölfelé nem tudnád feljebb tornászni a hőfokot, max nagy teljesítményű kazánnal.

Nem kell hóesés, hogy a napkollektor ne működjön.

Este ill. borús időben sem melegít.

Csekkold le a napsütéses órák átlagos értékét a téli hónapokban!

2016. szept. 9. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!