Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Tényleg nincsenek Magyarország...

Tényleg nincsenek Magyarországon normális, megbízható szakemberek, szakmunkások?

Figyelt kérdés
Teljesen betelt nálam a pohár most már. Pár dolgot meg akarok csináltatni a háznál, kőműves, ács munkára lenne elsősorban szükségem, de hetek óta hiába keresek, csak falakba ütközöm. Hiába kérek ismerősöktől referenciákat, mert akiket ajánlanak egy köpést nem érnek azok sem. Vagy el se jönnek a megbeszélt időpontban, ha eljönnek akkor többszöri kérés ellenére sem képesek árajánlatot adni, elérhetetlenek, nem veszik fel a telefont, hazudoznak, ígérgetnek. És akkor még hogy milyen munkát végeznek az ki sem derült. Tényleg nem tudom hova és kihez fordulhatnék, de így semmi nem fog elkészülni mert egyszerűen nincs kivel megcsináltatnom.
2016. júl. 15. 16:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Normális embereknek vannak barátaik, tudnak segíteni egymásnak"

Ez azért nem mindig működik a gyakorlatban. Lehet, hogy a kérdezőnek is vannak barátai és lehet, hogy normális, csak mivel írta, hogy ő kismama a férjének meg gerincproblémája van, lehet nem tudnák visszasegíteni és lehet egyszerűen csak nem akarnak szívességet kérni.

Sőt sokszor a szívességre még többet kell várni.

Én lehet nem aktív szakembert kérnék meg a munkára, mert ők tényleg eléggé be vannak táblázva, hanem valami nyugdíjas vagy ahhoz közeledő emberkét, aki még úgy hobbi szinten űzi a szakmáját. Nem kell félteni őket, hogy már leesnek az állványról, edzettebbek mint a mai fiatalok.

Nálunk pl. a széldeszkát a szomszéd bácsi cserélte ki, aki ács volt, pár éve nyugdíjas, de még nagyon jó erőben van. Őbennük még bennük van a parasztbecsület, és amit megígérnek az úgy van, és nagyon alaposak.

Az asztalosokkal ugyanez a helyzet. Csináltattunk egyszer egy egyedi lócát egy idős asztalos bácsival. Az pont olyan lett, mint ahogy leírtuk és pontosan kész lett mire megígérte. Közben dolgoztattunk fiatal asztalossal is, aki egyébként szép munkát végez, de nála már benne van az, hogy csúszik, és ha valami nem úgy sikerül akkor megmagyarázza, hogy azt technikailag csak így lehetett megoldani. Ugyanez a helyzet a burkolókkal. Korábbi lakásunknál milliméter pontos tervet készítettem a csempézésről számítógépen, hogy hogyan szeretnénk, erre mégis elcseszték. A művezető is értetlenkedett, hogy bírták ennyire elszámolni a melósok mert azt mondta, hogy ennyire pontos tervet még szakember sem készít. :-D

A második lakásnál már ott kellett állnom a burkoló mellett, mert hiába beszéltük meg, hogy hova ne tegyen csempét, mert oda majd a díszített csempe megy, csak az még nem érkezett meg, mégis oda rakta. Végül nekem kellett feljelölnöm, hogy hova ne tegyen csempét, mert az kevés volt, hogy megmondtam, minden negyedik sort hagyja ki.

2016. júl. 16. 11:22
 12/17 anonim ***** válasza:
ma 09:27 Csakhogy a kérdező nem csatorna felrakásról beszélt. Azt én is megcsinálom meg betonozok és burkolok pedig nem szakmám. De ne mond már és ezzel tehetlennek béállítva a kérdezőt hogy a tetőácsolást te egy videóból megtanulod okoska.
2016. júl. 16. 11:27
 13/17 anonim ***** válasza:

Mi teljes házfelújításban vagyunk, lassan végzünk vele. És mi is nehezen találtunk szakembert, aki jó és nem túl drága, ők el vannak havazva, és hónapokkal előre meg kell velük beszélni. Mi is sok mindent magunk csináltunk, de sok mindent bíztunk szakemberre és nem bántuk meg. Volt olyan munka, amit barátunk csinált, volt amit nyugdíjas szakember, volt amit profi árajánlatot készítő brigád, volt amit mások által ajánlott, mindig késő, de jól dolgozó szaki. Elégedetlenek senkivel nem.voltunk, de néha a kőművest pl bele tudtuk volna fojtani egy kis kanál vízbe, mert állandóan késett. De ez van, cserébe gyorsan és olcsón dolgozik. De pl épkézláb víz-és fűtésszerelőt kerestünk tavaly júliusban októberi munkára és öt brigád nem vállalta, mert már egész évre be voltak táblázva, végül apukám egy régi lekötelezettje vállalta el.

Sok mindent tényleg meg tud maga csinálni az ember, de pl azt mi nem tudtuk volna kiszamolni,hogy milyen megerősítés kell a tetőhöz, hogy elbírja a nehezebb cserepet, de sok más.esetben is voltak olyan apróságok, amiről mi elfeledkeztünk volna, és hosszútávon spórolunk vele, és sok bosszúságtól kíméltük meg magunk.

2016. júl. 16. 11:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez így van. Nekem is ez jutott eszembe, mi is sok mindent megcsinálunk magunk itthon, de azért egy tetőszerkezetet nem biztos, hogy megmaszekolnánk magunktól.
2016. júl. 16. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
És egy barát segítsége néha többe kerül mintha kifizetsz egy mestert.
2016. júl. 16. 12:04
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit gondolnak itt egyesek, hogy minden ember szakembernek született, ért mindenhez? A màsik pedig hogy mi dolgozunk, sokszor hétvégén is, ahogy az ismerőseink, csalàdtagjaink is, mikor újítanànk fel a hàzat? Lehet, ha lenne rà 10 évünk molyolni akkor jó lenne, de nincs! Nàlunk januàrban jön a baba, ezért ősszig kellene az égetően fontos dolgokat befejezni.
2016. júl. 16. 18:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor máris kezd el a keresést! És készülj fel minden rosszra! A dolgok mindig rosszabbul fognak elsülni, mint ahogy számítod, többe fog kerülni és tovább fog tartani a munka és mindig lesznek hibák, amikhez nem akar visszajönni a mester, ha már kifizetted a teljes összeget neki.
2016. aug. 11. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!