Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Komuves szakemberkent milyen...

Berkilac kérdése:

Komuves szakemberkent milyen jogszabalyok szerint epithetem a sajat hazam?

Figyelt kérdés

30 eve vagyok komuves. A sajat hazam szeretnem boviteni. Beszeltem egy felelos muszaki vezetovel, aki vallalja a felugyeletet es a naplozast. Az illeto szerint valalkozonak kell lennem. A konyvelo szerint akkor adokoteles leszek igy nem tartja jo otletnek. A jogasz szerint nem kothetek magammal szerzodest, mivel nincs ket jogi szemely. Az iparkamaranak fogalma sincs, a NAV nem kompetens, a kormanyablakban vallatvontak. A neten nem talalok erre vonatkozo jogszabalyt.

Mi a fenet tegyek, hol talalok erre vonatkozo hatarozatot?

2016. júl. 10. 08:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az e-napló megnyitásakor jelezni kell a "házilagos kivitelezést".

A házilagosan kivitelezett részhez, szükséges egy minőség ellenőr, aki folyamatosan felügyeli, irányítja a tevékenységet.

Ebben az esetben a házilagosan elvégzett részhez a "szakmunkáról" nem, kell számlát kiàllítani.

De ezt, a felelős műszaki vezetőnek is illene tudnia...

2016. júl. 10. 09:34
 2/3 anonim ***** válasza:
191/2009. (IX. 15.) Kormányrendelet 12. §. (6) bekezdés.
2016. júl. 10. 10:46
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazan koszonom a segitsegeteket!
2016. júl. 11. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!