Szeretném egy kis szobát építeni, hogyan lehet?
Figyelt kérdés
Szeretnék egy kis szobát építeni, néztem hozzá téglát meg cementet, magam szeretném felhúzni, de sajnos nincs tapasztalatom ilyesmiben. Le tudja valaki írni, hogy hogyan is kell ezt kivitelezni? Az is jó lenne, ha forrást adnátok hozzá.2016. jún. 13. 11:43
1/12 anonim válasza:
Aki a tanácsokat adja, az lesz a felelős azért is, amikor majd rád omlik a szakszerűtlenül felhúzott fal. Ezt nem a netről fogod megtanulni 'majd lesz valahogy' alapon.
2/12 A kérdező kommentje:
Fogadni mertem volna az ilyen válaszra... Egy kőművesnél jelentősen jobb képességűnek tartom magam, bármit megtudok tanulni, amit ő is (nem sértésnek szánom, csak említem). Ebben kértem segítséget, nem másban. Másfelől nem házat akarok építeni, hanem egy kis szobát, ott ha csak a téglákat egymásra teszem se omlik össze.
2016. jún. 13. 12:28
3/12 anonim válasza:
Akkor hajrá, a net előtt ülsz, keresd meg a dolgokat. A jó képességek az információszerzéssel kezdődnek.
4/12 A kérdező kommentje:
Ne írj többet, nem vagy a hasznomra, meg úgy szerintem a világéra sem.
2016. jún. 13. 13:15
5/12 anonim válasza:
Röviden, legegyszerűbben: akármilyen kis szobát készítesz, 80cm mély sávalapot áss. A föld szintje alatt néhány centiig töltsd fel betonnal. Kötés után egy sor Leier pincefalazót tegyél rá cementhabarccsal kötve. A sávalap szélessége legyen egyenlő vagy nagyobb a pincefalazó szélességével, a pincefalazó teteje min 10 cm-rel legyen magasabb a föld színétől. Ügyel arra, hogy minden vízszintes legyen! Töltsd bele egyenletesen színültig a kiásott földet, döngöld le. Kívülről zsaluzd be 15 cm magasan, tegyél bele betonhálót, töltsd tele betonnal. Ha kész, borítsd le bitumen lemezzel, olvaszd rá. Falazd fel az épületet, tetejére tegyél betonkoszorút, födémet, tetőszerkezetet, tetőfedő anyagot. És kész (majdnem).
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm Norika! Amit nem írtam, hogy itt alapvetően volt egy szoba régen, csak az előző tulaj valamiért lebontotta a falakat. Én csak ezeket a falakat akarom visszahúzni és ehhez nem akarok külön szakembert hívni. Tehát gyakorlatilag csak falat meg tetőt kéne csinálni. Ezekre lennék részletesen kíváncsi.
2016. jún. 13. 16:05
7/12 anonim válasza:
Én is úgy gondoltam! De rájöttem: akarni és tudni az két nagyon különböző dolog.
8/12 anonim válasza:
Hagyd a fenébe, úgyis mindent jobban tud.
Majd ha rákölt egy valag pénzt és utána megnézi a girbegurba falat és az ócska, instabil megvalósítást, rájön hogy nem a szakemberen kellett volna szarrágóskodni. Az a félelmetes hogy most összekontárkodja az egészet, majd később eladja valakinek akinek fogalma sincs a szakszerű megvalósításról.
Isten óvjon a Youtube DIY építkezőktől meg autószerelőktől.
9/12 anonim válasza:
Aki ennyire jóképességű az mért itt kérdezget (hülyeséget)?
10/12 anonim válasza:
Ehhez rengeteg célszerszám kell ami önmagában is sokba kerül,a kőművesnek pedig ott van.csak fal meg tető kell????Mire felszereled magad és kijavítod azokat a dolgokat amoiket a hozzánemértés miatt elszúrtál már mínuszba vagy.Ha tartószerkezetet is változtatsz,már engedélyes is.Tapasztalat nélkül belevágni őrültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!