Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Miből épithetem legolcsóbban...

Sabo Robert kérdése:

Miből épithetem legolcsóbban a házam? 100m2 házat mennyibe kerül felépiteni?

Figyelt kérdés
2016. jún. 12. 22:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Egy átlagos 100m²-es ház 22-25 MFt.

Miből? Mármint a falazat? Nincs jelentősége. A bekerülési költség 3-6%-a a falazat. Most egyre többen a régi hagyományos B30 blokkal építkeznek. A 15cm hőszigetelés alatt már nem számít a falazat gyatra hőszigetelő képessége. Viszont a b30-as nagy tömege komfortos klímáttart egész évben. Igaz az is, hogy a kőművesmunka díja is magasabb ennek a falazó blokknak.

2016. jún. 12. 23:19
 2/15 anonim ***** válasza:
40%

Senki sem épít B30-assal, szerintem te kevered a K30-cal, ami kb ötször jobb hőszigetelő, és kb kétszer jobb a sima NF-nél.

Amúgy a kérdésre a válasz 20-22M, alapáron.

2016. jún. 12. 23:29
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Ha legolcsóbban akarod èpìteni, akkor az időd megy rá, de az sok. Prèselhetsz házilg föld(vályog)tèglát. Tapaszthatod vályoggal, szigetelheted nádlemezzel, szalmabálával. Vehetsz használt cserepet, járólap helyett rakhatsz le tèglát fugázva..... Van aki igy csinálja
2016. jún. 13. 07:12
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Nem keverem...

Nem a falazóanyagnak kell megfelelő hőszigetelő képességűnek lenni, hanem a határoló szerkezeteknek együttesen. Határoló szerkezet pl.:a fal. Ilyen szerkezet lehet pl.:B30fal+hőszigetelés. Vasbeton fal+hőszigetelés, mészhomok falazóblok+hőszigetelés. Mivel együttesen kisebb bekerülési költsége van 1m² ilyen falnak, mint a legkorszerűbb falazóblokknak ami önmagában teljesíti az előírásokat.

Az ilyen falazatoknak a nagyobb súlya miatt nagyobb a hőtehetetlensége is. Sokkal konfortosabb klímát biztosít a házban télen-nyáron.

2016. jún. 13. 20:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Biztos másmerre lakunk. Itt egymás mellett négyen építkezünk, a településen vagy 10-20 építkezés folyik, mellettünk Ürömön vagy 100, de senki nem épít b30-ból.
2016. jún. 13. 21:19
 6/15 A kérdező kommentje:
A B30-as miért nem jó? A hőszigetelése rossz?
2016. jún. 13. 21:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Borzasztó rossz. De olcsó falazó anyag és 15cm grafitos eps lappal szigetelve jobb a hőszigetelő képessége poroterm 44k-nak. Az így készített szerkezet 2000Ft-tal olcsóbb m²-enként. Ezt csak szinezni kell, a másikat még vakolni is szinezés elött. Persze a megtakarítás nem lesz egetrengető.
2016. jún. 13. 23:17
 8/15 anonim ***** válasza:
Ja! Míg el nem felejtem. Itt a balaton körül van egy pár kis téglagyár. Alig győzik b30-assal. Persze sokan építkeznek itt is winerberger, vagy leier téglából, ytongbólis.
2016. jún. 13. 23:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segitettek.
2016. jún. 14. 19:07
 10/15 anonim ***** válasza:
Najó. Megkérdeztem a kivitelezőt (aki éppen 11 házat épít most), nem is emlékszik mikor épített házat B30-ból, leglább 10 éve nem. Melléképületeket szoktak max. Házra nem használják.
2016. jún. 15. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!