Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy erdö melett szeretnék...

Egy erdö melett szeretnék kempingezni szabad vagy elzavarnak?

Figyelt kérdés
2016. jún. 9. 20:46
 1/7 Shai-Hulud ***** válasza:
0%

Magyarországon kempingezni kizárólag az arra kijelölt helyen szabad.

Vagyis elzavarhatnak, és nem is tiltakozhatsz ellene, mert sajnos nálunk ilyenek a jogszabályok...

2016. jún. 9. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
68%
Én úgy tudom, hogy 24 óráig szabad. Utána ha fél centivel odébb rakod a sátrad már nem szólhatnak, mert nem ugyanott vagy. Én még így tanultam 2 éve. Szerintem most is így van. De miért nem nèzel utána? :)
2016. jún. 9. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
29%

"Én még így tanultam 2 éve."

hol tanítanak ilyet?

2016. jún. 9. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk olyanok a jogszabályok, hogy egyedül a Tihanyi-félsziget erdeiben tilos a "vadkempingezés". Az erdészeti törvény szabályozza a kérdést. Nem csak az állami, de a magán erdő tulajdonosa is köteles tűrni a túristákat az erdeikben. A vadászatok ideje kivételével igénybe vehető túrisztikai céllal minden magyar erdő. A napi élelmezésre, gyűjthető mindenféle erdei növény, gomba. Étel készítéshez tüzelő. Használható éjjeli táborhelynek. Azzal a feltétellel, hogy kárt nem okozhatnak az erdőben.

Jó tanács: sok okos ember tud megjelenni az erdőkben. Célszerű az ő szórakoztatásukra az erészeti törvény egy példányával sátratverni.

2016. jún. 9. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:

én úgy tudtam (jogszabályokat nem ismerek), hogy állami erdőkben lehet gyűjteni pl gomba, erdei gyümölcs 2kg-ig...

de magánerdőben csak a tulaj beleegyezésével

sőt már olyanról is hallottam, hogy helyi önkormányzat eltérő rendeletet is hozhat, pl gombaszedést csak napijeggyel lehet.

2016. jún. 9. 23:39
 6/7 anonim válasza:
92%

Lehet ilyet tanulni (pl. én túravezető is vagyok, ott tanultam), valóban 24 óráig bárhol sátrazhatsz (kivéve ahol nem lehet letérni sem a kijelölt utakról, tehát a fokozottan védett területek), de ha arrébb mész pár10 méterrel másnap, már nem szólhatnak még a magánerdők tulajai sem.

_________

Mivel nem engedi aláírni az oldal: turaoldal.hu voltam :)

2016. jún. 10. 05:45
 7/7 anonim ***** válasza:
77%
Olyan suliban tanítanak ilyet ahol sok más törvényt és jogszabályt tanítanak ami az erdővel és az ehhez tartozó dolgokkal kapcsolatos. A többit a fantáziádra bízom. ;)
2016. jún. 10. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!