Egy erdö melett szeretnék kempingezni szabad vagy elzavarnak?
Magyarországon kempingezni kizárólag az arra kijelölt helyen szabad.
Vagyis elzavarhatnak, és nem is tiltakozhatsz ellene, mert sajnos nálunk ilyenek a jogszabályok...
"Én még így tanultam 2 éve."
hol tanítanak ilyet?
Nálunk olyanok a jogszabályok, hogy egyedül a Tihanyi-félsziget erdeiben tilos a "vadkempingezés". Az erdészeti törvény szabályozza a kérdést. Nem csak az állami, de a magán erdő tulajdonosa is köteles tűrni a túristákat az erdeikben. A vadászatok ideje kivételével igénybe vehető túrisztikai céllal minden magyar erdő. A napi élelmezésre, gyűjthető mindenféle erdei növény, gomba. Étel készítéshez tüzelő. Használható éjjeli táborhelynek. Azzal a feltétellel, hogy kárt nem okozhatnak az erdőben.
Jó tanács: sok okos ember tud megjelenni az erdőkben. Célszerű az ő szórakoztatásukra az erészeti törvény egy példányával sátratverni.
én úgy tudtam (jogszabályokat nem ismerek), hogy állami erdőkben lehet gyűjteni pl gomba, erdei gyümölcs 2kg-ig...
de magánerdőben csak a tulaj beleegyezésével
sőt már olyanról is hallottam, hogy helyi önkormányzat eltérő rendeletet is hozhat, pl gombaszedést csak napijeggyel lehet.
Lehet ilyet tanulni (pl. én túravezető is vagyok, ott tanultam), valóban 24 óráig bárhol sátrazhatsz (kivéve ahol nem lehet letérni sem a kijelölt utakról, tehát a fokozottan védett területek), de ha arrébb mész pár10 méterrel másnap, már nem szólhatnak még a magánerdők tulajai sem.
_________
Mivel nem engedi aláírni az oldal: turaoldal.hu voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!