Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Osb lapból lehet faházat építeni?

Osb lapból lehet faházat építeni?

Figyelt kérdés
2016. máj. 28. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Fából lehet vaskarikát csinálni?
2016. máj. 28. 22:54
 2/6 anonim válasza:
42%
Az oldalfalát gondolom lehet, ha van egy megfelelő gerenda váz, amire felszerelheted az OSB lapokat. Ahogy látom kívülről burkolják még valami szürke anyaggal, de nem tudom, hogy mi az (nem gipszkarton az biztos), belülről meg szigetelik és néha lambériázzák is. A teteje kátránypapír vagy műanyag hullámlemez, jobb helyeken cserép mintázatú zsindelylemez vagy mi (régen kanadai zsindelynek hívták). Sok helyen láttam mostanában, hogy ilyen módon építkeznek (akár kis lakóházakat is), nagyon nincs pénzük az embereknek.
2016. máj. 28. 23:10
 3/6 anonim ***** válasza:

A faház, az elég tág fogalom. Mert a szerszámos fészertől, a horgász kajibán keresztül, a nyaraló lakon át, a családi házig szinte bármit nevezhetünk faháznak, aminek a körítőfalazata vagy tartószerkezete fából van.

Az osb lapot kisméretű, tároló, ideiglenes tarzózkodásra alkalmas épületeknél a gerendavázra rögzítve határolófalként, lakóépületeknél palló vagy egyébb váz merevítésére a tartószerkezet részeként, illetve bitumenes lemez tetőhéjjalás alátétjeként használják. Minden esetben gondoskodni kell a megfelelő UV, és nedvesség védelemről.

2016. máj. 29. 09:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Lehet. Haverom egy tégla szerszámost bővített 2 szoba+konyhás hétvégi házzá: beton aljzat, gerendaváz, rá az osb kívülről, hungarocell belülről, + még egy osb. Tetőlécekre osb, rá bitumenes hullámlemez, alá hungarocell.

Nem egy téli lak, de ha jobb az idő, kiköltözik.

Én meg ugyanígy-leszámítva a szigetelést- fogom kibővíteni az udvari szerszámosomat, csak fa gerendák helyett zártszelvény vázra csavarozom az osb-t.

2016. máj. 29. 14:24
 5/6 anonim ***** válasza:
A polisztirol KÍVÜLRE KERÜL! Ugyanis az védi az osb-t, illetve a belső szigetelés több problémát okoz mint amennyit megold!
2016. jún. 1. 10:27
 6/6 anonim válasza:

Ház OSB+Nikecell+OSB strukturált lapokból:

[link]

Nekem nem tűnik olyan stabilnak, mint egy téglaház vagy panel, de majd az idő eldönti.

2017. szept. 16. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!