Elbontottak a kocsibejáromat mit tehetek?
20 éve leraktunk egy utcaban kozvetelnul a nagykapunk melleti arokba kapubejárót, áteresztet, szabványosan, az akkori önkormányzattal egyeztetve akkor még szóban működött ez itt nálunk , 8db 1 méteres 40cm-es beton ateresztet haz frontjanal a kocsi bejárónál.
Azóta nem tudunk beállni sem az udvarra, mert elbontották.
Egyenlőre csak nálunk az egész utcában.
utca rekonstrukcio lesz (de csak tőlünk lopták el a beton gerinceket egyedül), máshol nem merték, mert még nem haltak meg az ott lakok, és a dühös élő embereket senki sem szereti.
Jeleztük nekik még a munka megkezdése előtt, hogy mi fizettük ki a betonokat, mi epitettuk a teljes átkelőt, mert nem volt és nem epitetett az onkormanyzat, és kérjük visszarakni a portánkra, erre ellopták az összeset, arra hivatkozva, amit a közterületen találnak, az a városé és nem a miénk.
Kérdezem, ez jólvan így? Három mellettem lévő háztulajdonos a tanum rá, hogy én raktam le oda őket, elvehetik tőlem?
Perelhetem őket? ha igen milyen jogcimen?
Segitsetek, koszi.
Az elvitt anyag jogtalan volt .Ezt biztosan vissza lehet követelni .Olyan jogcimem,hogy csak igy tudtam az ingatlanomra bejutni,mert az önkormányzat nem épitett bejárót .Mindenkinek joga van a saját ingatlanára bejutni .
Ha nem ez volt a szabályos bejárat,akkor is jogtalan minden anyag elszállítása .
#2-nak köszönöm, perelni fogom őket. Egyedül _csak_ az ellopott beton gerinceket akarom visszakapni, legalább 20e ft értékű most, használtan. Tudom, ki fogják térkövezni az utcát, és minden szép és jó lesz, ezzel nincs is gondom.
átmeneti vas pallót meg gondolom le tudnak rakni, amin kijárhatok.
Elnezest, #1-nel a pont, reszben
"Ha majd raknak le újakat mindenhol az ő költségükre akkor ok,"
De raknak le ujat unios penzbol. Ami igazából nem _ingyenpény_, hisy ay unios alapba majdnem annyit, vagy pont annyit be is fizetunk, csak ezt nem szoktak mondani, amikor unios penzrol beszelunk, ezert azt hiszi mindenki, hogy _igyenpenz_
Tehat az adonkbol kifizetjuk az uj csovet, terkovet, etc,
de konkretan a 40e ft beruhazamos targya az atkerul az onkormanyzathoz, akik, mivel nagyon becsuletesek, enm lopjak el az arat
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!