Szeretnék begy légoltami pincét építtetni, de nem tudom, melyiket válasszam?
Örökség révén két családi házam van.
Azegyiknek nincs semmilyen pincéje, csak két kamrája. Lehet a már kész ház alá építkezni?
A másik háznak van pincéje, de túl régi, és nem hinném, hogy elég stabil lenne. Úgy gondoltam, hogy itt a másik pince alá építkezek, és a kijárat valahol a kertben lenne.
"mennyibe kerülne így a biztonságos pince"
Hát ez attól függ mit kell kibírnia. Atomtámadást is?
Értem.Szóval mérnököt kell hívni. Köszi.
Azt nem tudd, hogy esetleg az üreskertben lehetne építeni? Az tűnik jeleneleg a legegyszerűbbnek mindkét esetben.
Szerintem a mai haditechnika korában ez értelmetlen... Amikor jön egy kis drón és a képedbe fúj valamit, amitől rögtön feldobod a talpad... A légópincét méterezni kell romteherre, dinamikus terhelésre, stb. ezt egy jobb statikus tudja. Szerintem idejétmúlt, bár nagyvárosokban karbantartjuk ezeket, ahol vannak.
Ugyanakkor sokan (ma már az ügyfeleim 80 %-a) építenek pánikszobát, óvóhelyet, ahogy akarod hívni. Ahova néhány napra be lehet biztonságosan zárkózni. Ez értelmesebb dolog. Ez szokott a pincében lenni, aminek vastag zsalukő a fala, felette monolit födém, az ablakokon belül kovácsoltvas spaletta, amit be lehet csukni vész esetén. Ide szoktak tenni valami gépészeti puffertartályt, hogy legyen víz.
Köszönöm a válaszodat.
Az ilyen pincehelyiséget újonnan is ki lehet alakítani, ha korábban a háznak nem volt pincéje?
Szerintem félre érteted, a legnagyobb problémát pont az okozza hogy meglévő ház alá akarsz építkezni. Nagyon le egyszerűsítve a ház alapjait tartó földet kell kitermelni hogy megépítsd a pincédet.
Ha nincs ott a föld ami alátámasztja az alapokat a házad megsűlyedhet falak megrepednek, extrém esetben össze is dőlhet a ház. Természetessen kivitelezhető, de jóval bonyolultabb annál hogy kiásod a földet és kibetonozod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!