Ti szívesen laknátok 60 éves házban?
Legyen akármilyen állapotban is, de a lényeg: 60 éve épült.
Laknátok, vagy nem? (persze ha pl.: választani kéne használt lakás vásárlás esetén)
Jelenleg is egy 60 éves házban élek, én szeretek itt lakni. Persze építettünk hozzá egy újabb, mostanra már 20 éves házrészt is, szóval van valami kis összehasonlítási alapom.
Ami negatívuma a régi házrésznek, hogy nehéz egy egyenes falat találni, így pl a függönykarnis felrakása is problémát okoz, valamint 90 fokot bezáró sarkokat is nehéz fellelni... Rossz a beosztása, szóval nálunk az egyik szoba nyílik a másikból, ezért van pár "átjáró" szoba. Szigetelve sincs a ház és télen nehéz 18 fok fölé fűteni a szobákat. Pozitívuma, hogy vastag kőfalai vannak és ezért nyáron is hűvös a ház. Tele van hatalmas ablakokkal, úgyhogy a szobák többsége világos. Mi falun élünk, ezért rengeteg melléképület van, amik jól jönnek tárolás szempontjából...
Az újabb házrésznek negatívuma, hogy sötétetebbek a szobák, mert kisebb ablakai vannak, valamint könnyebben beázik és vékonyabbak a falak, tehát könnyebben átszűrődnek a zajok egyik szobából a másikba.
Pozitívuma, hogy sokkal jobb a beosztása, nincsenek átjáró szobák. Sokkal hamarabb felmelegszik, mint a régi házrész, viszont nyáron is hőség uralkodik itt...
Igaz, több a negatívuma a régi háznak, de szüleim annó az udvar és a táj szépsége miatt költöztek ide elsősorban, valamint nálunk nagyon kedvesek a falubeliek, szinte mindenki mindenkivel jóban van, rengeteget szoktunk szomszédolni, és ezáltal rengeteget tanultam az idősebbek meséiből a régebbi időkről, a falu régi szokásairól... Ja és falun szinte az összes régi háznak ilyesmi a felosztása, persze elképzelhetőnek tartom, hogy városban teljesen más... Nem tudom, te hova akarsz költözni, azért remélem, tudtam segíteni :)
na igen, ez igaz, olyan vastagak a falaim, hogy ilyet másnál nem is látok.
egy ma épülő ház fala sehol sincs ilyen vastag.
szigetelésem nekem sincs, de villanyfűtéssel 20 fokra vagyunk beállítva, én nem tapasztalom ezt, hogy nehéz lenne 18 fölé menni.
biztos jó lenne a szigetelés, de ez nem a ház hibája, hanem hogy nincs rá pénzem.
viszont a kb 40 cm vastag falak azért valamelyest önmaguk is szigetelnek, mégiscsak 40 centinyi tégla és levegő van bezárva a falakba, mindkét oldalról lezárva a vakolattal! egy mai ház ezt nem tudja felmutatni, azokra azért kell a szigetelés, mert a 10 centis falak önmagukban semmire sem jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!