Olyan Windows vagy Mac programot keresek amiben a házat meg tudom tervezni (hova megy a tégla, hova áthidaló, milyen cserép, hány ablak) és a végén ad nekem egy anyaglistát?
Nyilván az építészmérnökök pedig unalomból töltenek éveket egyetemeken, és fejlesztenek évtizedek óta tervező programokat, hogy aztán egy laikus két kattintással elintézze.
De, ha esetleg az irónia nem menne át:
Letölthetsz Autodesk termékeket, ha még mindig lehet trükközni oktatási célú verziót letöltesz, és megkapod lényegében a full licenset. Aztán hozzá sem fogsz tudni szagolni. Ahogy egy program nem fogja neked 2 kockából kiszámolni hány téglát vegyél
Ó, persze. Így gépészként azért cad-et használni nem olyan nagy kunszt, lol. Nem találtam használható freecad plugin-t, kulcs nélkülit meg nem akarok feltenni.
Persze ez nem jelenti azt, hogy nektek fizetni fogok bármit is. Veszek egyet ebay-ről 50 dollárért oszt jóvan, majd kiszámolom ahogy tudom. Na csá.
És még egy érdekes kérdés: 60-70-es években simán felépítettek egy utcában 50 tök ugyanolyan házat. Most is állnak. Ugye mennyivel egyszerűbb lenne, így, mint pl. USA-ban, Aus-ban és UK-ben megy:
- Szabvány házterv katalógusból, talajminta, építkezés kezdődik másnap.
- Ha nem jó valakinek a szabvány terv akkor terveztet magának.
Amúgy, money for nothing.
"60-70-es években simán felépítettek egy utcában 50 tök ugyanolyan házat."
"Szabvány házterv katalógusból, talajminta, építkezés kezdődik másnap."
És azokat az eredeti terveket ki tervezte? Egy "ügyes" ember a szomszéd utcából?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!