Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy 1950-es években épült ház...

Atáeb kérdése:

Egy 1950-es években épült ház tetőterét be lehet-e építeni statikai szempontból?

Figyelt kérdés
2016. febr. 5. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem nem. Kérdezz meg egy statikus, de az akkori házakat nem erre tervezték.
2016. febr. 5. 21:19
 2/8 anonim ***** válasza:
9%

Igen, be lehet építeni a ház tető terét.

Így erre a kérdésedre a válaszom, igen.

Én úgy képzelem el az általad ismert házat, hogy az 1950-ben, úgy volt megépítve, hogy semmi akadálya annak , hogy rá építsél egy tetőteret.

Én már olyat is láttam, hogy egy faháznak is építetek tetőteret.

2016. febr. 5. 23:05
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
A konkrét épületet kellene megvizsgálni, az építés ideje önmagában nem mérvadó.
2016. febr. 6. 06:13
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Minden ház esetében külön meg kell vizsgálni a statikai teherbírását! Felelősen itt nem lehet erről nyilatkoznia senkinek!

Nagyon sok, akkoriban épült háznál megcsinálták, mert ez állag és a teherbírás ezt lehetővé tete. De előtte szakértő bemérte!!!

2016. febr. 6. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
minden épület mást. szakértönek, statikusnak kell megnézni, hogy lehetséges -e és bírja-e a terhelést.Sok múlik a falakon, az alapon meg hogy milyen állapotban van az épület.
2016. febr. 7. 15:06
 6/8 xswerdy ***** válasza:
79%
hívj ki egy statikust. De ő is csak akkor tud valamit mondani, ha feltárod az alapot (valahol leásol az alap aljáig), meg a födémet is láthatóvá teszed. Alapvetően biztosan beépíthető, de lehet, hogy födémcsere kell, vagy az alapot meg kell erősíteni. Ha fafödémes, akkor nem ajánlott a beépítés födémcsere nélkül.
2016. febr. 7. 18:40
 7/8 anonim válasza:
65%
szinte mindenre lehet.ha fal nem bírja el a súlyt és a koszorút(szakember megnézi és megállapítja hogy lehet e),akkor a 6db betonoszlopot raknak a ház mellé,és arra kerül a a koszorú gerenda födém fal tető stb.Azaz rá van építve de az oszlopokon van a súly.
2016. febr. 9. 08:41
 8/8 Kotolics András válasza:
55%

Az 50-es években épített-bármilyen falazatú és födémű-ház te

tőterét be lehet építeni, amennyiben a földszintje lakható.

Jelenleg egy 300 éves épület tetőterének beépítését irányí

tom, amit magam is terveztem-statikusként és kivitelezőként

Kotolics András

2016. febr. 9. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!