A szomszéd háza az én telekhatárom? A kertem pedig a szomszéd ház falának a meghosszabbítása? Ha valaki tud erre a kérdésre válaszolni, azt megköszönném!
Normális ember, nem bemondásra vesz ingatlant!!!
Persze amíg lósz@r van, addig veréb is akad.
Amúgy hiába irkálsz privátot, nem levelezek verebekkel!
Földhivatali tulajdoni lap kikérése nélkül és a szomszédok kikérdezése nélkül nem veszünk házat, mert átvernek.
Csak egyet tehetsz: felmétered a sajátodat és ahová leütik a karókat, oda állítasz kerítést.
Nem mindig, de általában nem a házfal van a telekhatárra téve, hanem a tető széle.
A kert vonala teljesen eshetőleges. Nézd meg ezt a képet, milyen össze-vissza telekhatárok vannak. Hogy nálad mi a helyzet, azt nem lehet így megmondani.
Ha bemész a földhivatalhoz, egy papír kitöltése fejében ingyen megnézheted a monitoron a szomszédod házát is. (Vidd a saját házad helyrajzi számát.) Azt legalábbis megtudod, hogy a házfal nincs-e távolabbra téve a mezsgyétől, nem zár-e be vele szöget, és a kertben a határvonal egyenes-e. (Én tudok egy olyant, ahol 80 m-es részen, ami lehetne egyenes is, van 6 szöglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!