A szellőzőnyílást csak olyan helységbe teszik, ahol nincs ablak? És pontosan mi a feladata?
Magyarul nem találtam leírást.
A meleg levegő kiáramlik ezen a rácsos nyíláson keresztül, és a hideg levegő pedig be? A nyílás mögött van akkor egy ventilátorszerű valami, ami bevezeti a szobába a kinti hideg levegőt? Ventilátor nélkül is létezik ilyen rácsos szellőzőnyílás?
A fáradt gőz kieresztése ugye teljesen más téma? Azért kérdezem, mert angolul a let the hot air out kb. ilyesmit jelent, és ezzel a szellőzéssel kapcsolatos.
let the hot air out - e
Mi a feladata? Talán szellőztetni? o.0
Mi lenne a célod ezzel?
Egyébként ez mióta természettudományos kérdés?
Bocs, de ha már a tudományok kategóriát emlegette föl az egyik előző hozzászóló, igaz, a természettudományokét, akkor hadd említtessék föl, hogy a szellőzőnyílást helységben nemigen lehet elhelyezni, illetve ha igen, akkor sem lenne értelme, csak HELYISÉGBEN...
:)
Nem olvastam végig a linket, meg talán a kérdést sem értem, de a lényeg, hogy a szellőzőnyílás egy helyiség légmozgását segíti. Lehet aktív, amikor ventilátorral segítik az áramlást, és lehet passzív, amikor magától mozog a levegő, általában a meleg levegő feláramlását kihasználva. Ablakos helyiségekbe is tesznek, mert ha az ablak csukva van, akkor is mozognia kell a levegőnek. Ha egy nyílás van, akkor a másik nyílás az egyéb nyílászárók apró rései, ott áramlik be a kinti levegő.
A fáradt gőzt nem tudom, de szerintem ott túlnyomás hajtja ki a gázt, nem kerül a helyére friss levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!