Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogy is van ez az új csok?

Hogy is van ez az új csok?

Figyelt kérdés
Na most van ez az új csok január 1-től. Nekünk nyáron lesz az esküvő és bizony házvásárlás+szocpol stb erősen tervben van. Vártam már a feltételeit ennek, hiszen gondoltuk h lesznek, sok-sok ok ( pl. romák) miatt. Szóval most azt olvasom, hogy 2 év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges, meg olyat is hogy 2 év folyamatos jogviszony. A probléma a következő: sajnos az én munkahelyemen nem vagyok bejelentve pár hónapig, csak tavasz-nyáron, ilyenkor én kapom a foglalkozást helyettesítő támogatást, ami ugye biztosítja a társadalombiztosítást is, ( ezt megszoktam igényelni) meg voltam már ilyenkor munkanélkülin is, tehát a folyamatos társadalombiztosítási jogviszonyom megvan, de folyamatos munkaviszonyom nincs. Most akkor ezt hogyan kell értelmezni? Mi kaphatunk vagy miattam nem? A menyasszonyomnál minden ok,200 körüli nettója van. Én még fősulira járok, sajnos csak így tudom megoldani a melóhelyemet, itt engedik meg h eljárjak suliba, mellette pedig még pénzt is keresek, nem tehetem meg h ugráljak. Mire Júliusban lesz az esküvő, akkor éppen bejelentve leszek már 4 hónapja és én még abban a hitben voltam, h ez elég lesz, mert eddig így volt, h 3 hónap munkaviszony szükséges, legalábbis az otp-nél biztos.
2015. dec. 23. 17:10
 1/4 anonim ***** válasza:
2015. dec. 23. 18:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Itt csak társadalombiztosítási jogviszonyt ír, ezt olvastam én is, ha így kell értelmeznem, akkor nincs baj, de a tv-ben meg munkaviszonyt mondtak..
2015. dec. 24. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Ezt még nem lehet tudni. Semmi nem biztos még, törvény még nem született, törpölnek még rajta. De ha törvény is születik, azon is módosítnatnak,.ahogy kedvük tartja, ahogy tették ezt a nyáron is. Alig hogy életbe lépett az új törvény, már át kellett benne írni ezt azt, mert kivitelezhetetlen volt, ez előfordulhat itt is.
2015. dec. 24. 20:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez igaz.. Ma már pl olyat is olvastam, h fél év bejelentett kell... De azt se lehet kivenni az egészből, h mindkettőnknek vagy egyikünknek vagy bármi.. Majd januárban kiderül
2015. dec. 25. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!