Villanyhegesztéshez milyen erősségű UV-álló üveg jó
amitöl nem gyuééad be a szemem?
Figyelt kérdés
#hegesztés.
2015. dec. 20. 16:32
1/8 anonim válasza:
Vegyél rendes védőfelszerelést, mondjuk egészarcos maszkot hegesztéstechnikai boltban (bár lehet a legközelebbi tüzépen is tartanak).
A műanyag lencsés napszemüvegen úgy mennek át a parazsak, mint vajon a langyos kés. És hiába UV védős, nem olyan intenzitáshoz tervezik, mint az ívfény amikor centiken keresztül hegesztesz.
A lánghegesztéshez való szemüveg sem jó az ívhez, ha azt használsz is szépen bevörösödnek a szemeid és égni fognak. (Ez tapasztalat, mert nem találtam az ívhez való maszkomat, de a kertkaput meg kellett csinálnom, mert megígértem hogy aznap kész lesz.)
(félreértelmeztem a kérdést azt hiszem... nem tudom miért, de úgy értettem, hogy napszemüvegben akarsz hegeszteni - lehet kicsit rövid volt az éjszaka. #1 )
2015. dec. 20. 17:32
4/8 anonim válasza:
a kettes jól mondja...bemész egy jobb barkácsboltba, és kérsz tízest, vagy tizenkettest...én tizenkettest használok évek óta.. .. először a tizest próbáld.
2015. dec. 20. 18:35
5/8 anonim válasza:
Én 16-ost használok. Amikor létrejön az ív elég világos lesz. Érzékeny a szemem, nem kockáztatok. Legjobb az LCD-s szűrő. Automatikusan érzékeli, hogy mikor kell elsötétülnie. Amikor majd elég gyakorlatod lesz szinte nem is kell nézned. Volt olyan munkatársam, aki felém fordulva beszélgetett közben.
2015. dec. 22. 05:09
6/8 Motorman válasza:
Attól függ, milyen erős berendezésed van (hány amperrel hegesztesz általában) Javaslom, a jobb szaküzleteket, ott vannak táblázatok ehhez.
2015. dec. 25. 07:36
7/8 teelapo válasza:
Van automatikusan besötétedő pajzs is: mikor nem ég az ív, akkor úgy látsz vele, mint egy sima üvegen keresztül. Amikor kigyullad az ív, automatikusan (és baromi gyorsan: ezredmásodpercek alatt) besötétedik. Persze ez tizen-ezer forint.Pl:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!